Черемша – дуже корисна рослина, широко застосовується в кулінарії. Збирати її починають з кінця березня, коли вона має найбільшу кількість корисних речовин, а ними черемша дуже багата. По-перше, це рослина має велику кількість вітаміну С, в ній навіть більше, ніж у цитрусових, тому вживання черемші у весняний період допоможе позбутися від авітамінозу, надати організму сил і енергії. Крім того, черемша має клітковину, вітаміни групи В, ефірні масла…
Черемшу, або дикий часник, застосовують в нетрадиційній медицині. Вона є природним засобом від запорів, допомагає боротися з цілим рядів захворювань кишечника, очищає і покращує склад крові, підвищує апетит, покращує роботу серця. Крім того, черемша прискорює обмін речовин, тому її рекомендують вживати людям, охочим схуднути.
Ми звикли бачити черемшу у складі салатів, але з неї також готують супи, її додають в рагу, з неї готують начинку для пирогів. Маючи яскравий часниковий присмак, черемша є прекрасною основою для соусу, який підійде до м’яса. Дуже незвичайним виходить шашлик, маринований в черемші, м’ясо стає дуже м’яким і ніжним, а аромат його просто неповторний.
Квітень-травень – це як раз той час, який не можна упустити, щоб насолодитися черемшею. Додавайте її в свої повсякденні страви і робіть їх по-весняному незвичайними. А сьогодні пропонуємо приготувати ароматний весняний салат з черемші.
Інгредієнти для приготування салату з черемші з яйцем:
- черемша – великий пучок
- яйця курячі – 6 шт.
- майонез або сметана – 180 мл
- сіль – 0,5 ч. л.
Рецепт приготування салату з черемшею і яйцями:
Воду закип’ятити і відварити яйця протягом 15 хвилин. Потім окріп злити і залити їх холодною водою.
Поки яйця остигають, нарізати черемшу. Попередньо її потрібно добре промити під проточною водою, прибрати колір, якщо він вже з’явився. Зібрати черемшу в тугий пучок і дрібно нарізати.
Перекласти зелень в глибокий салатник.
Охолоджені яйця очистити і нарізати дрібними кубиками.
Яйця перекласти в салатник до черемші.
Додати сіль.
Заправити салат майонезом або жирної сметаною.
Заправка обов’язково повинна бути жирною, щоб захистити шлунок від кислоти, наявної в черемші. До речі, заважати салат бажано дерев’яною ложкою.
Салат з черемші з яйцем можна відразу вживати, а можна залишити на деякий час в холодильнику – смак від цього не зміниться.
Смачного!