500 рецептів
Салати

Салат з черемші з яйцем – Покроковий рецепт з фото

by admin 7 Серпня, 2017 No Comments

Черемша – дуже корисна рослина, широко застосовується в кулінарії. Збирати її починають з кінця березня, коли вона має найбільшу кількість корисних речовин, а ними черемша дуже багата. По-перше, це рослина має велику кількість вітаміну С, в ній навіть більше, ніж у цитрусових, тому вживання черемші у весняний період допоможе позбутися від авітамінозу, надати організму сил і енергії. Крім того, черемша має клітковину, вітаміни групи В, ефірні масла…

Черемшу, або дикий часник, застосовують в нетрадиційній медицині. Вона є природним засобом від запорів, допомагає боротися з цілим рядів захворювань кишечника, очищає і покращує склад крові, підвищує апетит, покращує роботу серця. Крім того, черемша прискорює обмін речовин, тому її рекомендують вживати людям, охочим схуднути.

Ми звикли бачити черемшу у складі салатів, але з неї також готують супи, її додають в рагу, з неї готують начинку для пирогів. Маючи яскравий часниковий присмак, черемша є прекрасною основою для соусу, який підійде до м’яса. Дуже незвичайним виходить шашлик, маринований в черемші, м’ясо стає дуже м’яким і ніжним, а аромат його просто неповторний.

Квітень-травень – це як раз той час, який не можна упустити, щоб насолодитися черемшею. Додавайте її в свої повсякденні страви і робіть їх по-весняному незвичайними. А сьогодні пропонуємо приготувати ароматний весняний салат з черемші.

Інгредієнти для приготування салату з черемші з яйцем:

  • черемша – великий пучок
  • яйця курячі – 6 шт.
  • майонез або сметана – 180 мл
  • сіль – 0,5 ч. л.

салат з черемші з яйцем - інгредієнти

Рецепт приготування салату з черемшею і яйцями:

Воду закип’ятити і відварити яйця протягом 15 хвилин. Потім окріп злити і залити їх холодною водою.

Поки яйця остигають, нарізати черемшу. Попередньо її потрібно добре промити під проточною водою, прибрати колір, якщо він вже з’явився. Зібрати черемшу в тугий пучок і дрібно нарізати.

черемша свіжа

Перекласти зелень в глибокий салатник.

черемша

Охолоджені яйця очистити і нарізати дрібними кубиками.

варені яйця

Яйця перекласти в салатник до черемші.

яйця

Додати сіль.

сіль

Заправити салат майонезом або жирної сметаною.

майонез

Заправка обов’язково повинна бути жирною, щоб захистити шлунок від кислоти, наявної в черемші. До речі, заважати салат бажано дерев’яною ложкою.

салат з черемші з яйцями

Салат з черемші з яйцем можна відразу вживати, а можна залишити на деякий час в холодильнику – смак від цього не зміниться.

салат з черемші з яйцем

Смачного!

Інші рецепти:

Салат з моцарелою, яблуком і цибулею-пореєм - рецепт з фото

Листковий салат з гранатом і м'ясом - Покроковий рецепт з фото

Салат з кропиви з яйцями - Покроковий рецепт з фото

Буряк по-корейськи - Покроковий рецепт з фото

Вінегрет з рибою - Покроковий рецепт з фото

Салат «Черепаха» з куркою і яблуком - Покроковий рецепт з фото

  • Previous Пиріг з ожиною – Покроковий рецепт з фото8 років ago
  • Next Огірки на зиму «як магазинні» – Покроковий рецепт з фото8 років ago

Категорії

  • Випічка
  • Десерти
  • Другі страви
  • Заготовки на зиму
  • Закуски
  • Здоров'я
  • Консервація
  • Кухонне приладдя
  • М'ясні рецепти
  • М’ясні рецепти
  • Напої
  • Облаштування кухні
  • Перші страви
  • Популярні рецепти салатів
  • Рецепти з морепродуктів
  • Рецепти з овочів
  • Рецепти здоров'я
  • Рецепти читачів
  • Різне
  • Салати
  • Складні рецепти
  • Соуси
  • Страви з курки
  • Суші та роли