Цей яскравий оригінальний салат з гранатом, м’ясом, буряком і волоськими горіхами ідеально підійде для святкового застілля. Готується блюдо швидко і просто, адже особливих складнощів в рецепті немає. Але при цьому смак виходить досить незвичайним. Легка кислинка граната чудово поєднується зі смаком волоських горіхів, надаючи салату особливу родзинку.
Інгредієнти для приготування салату з гранатом і м’ясом:
- нежирна свинина (або яловичина) – 220 г
- морква – 1-2 шт.
- картопля (невелика) – 2-3 шт.
- буряк відварна (великого розміру) – 1 шт.
- яйця курячі – 3 шт.
- горіхи волоські – 10-12 шт.
- гранат (великий) – 1 шт.
- майонез – 200 г (або за смаком
- часник – 2 зубчики
Рецепт приготування листкового салату з гранатом:
Варимо, чистимо і дрібно трьом яйця. Свинину теж відварюємо, даємо охолонути й нарізаємо тонкими брусочками. Моркву і картопляні бульби чистимо і варимо (воду підсолюємо). Подрібнюємо На дрібній тертці моркву, а картоплю з буряком трьом крупно. Ядра волоських горіхів рубаємо або ножем, або подрібнювачем, але не дуже дрібно.
Починаємо збірку салату. Це не займе багато часу, якщо всі інгредієнти вже підготовлені. Беремо відповідне блюдо, бажано плоске, і викладаємо на ньому перший шар – картопляний. Змащуємо майонезом, в який для пікантності додаємо роздавлений пресом часник. Можна обійтися і без додавання часнику, салат в будь-якому випадку вийде дуже смачним.
Потім піде свинина, яку також покриваємо часниковим майонезом. М’ясний шар треба змастити особливо добре, інакше салат може вийти сухуватим.
Наступним шаром буде яскрава моркву. Теж промазуємо майонезом, але вже не так сильно.
Поверх моркви викладаємо терті яйця. Змащуємо цей шар дуже акуратно, так як він дуже крихкий.
Посипаємо салат подрібненими волоськими горіхами, які залишаємо без майонезній мастила.
Передостаннім шаром буряк, яку спочатку змішуємо в окремій чашці з часниковим майонезом, а вже потім викладаємо поверх горіхів. При цьому буряком слід покрити і боки салату, ховаючи від очей всі шари.
А завершуємо салат, звичайно ж, гранатовим шаром. Посипаємо поверхню салату гранатом так, щоб зерна стикалися один з одним. Чим густіше буде шар гранатових зерен, тим яскравіше і смачніше вийде салат.
Для закріплення форми і повного просочування багатошаровому салату знадобиться декілька годин, тому ставимо його на полицю холодильника, а дістаємо безпосередньо перед подачею. Прикрашаємо салат з гранатом свіжою зеленню і подаємо до столу.
Смачного!