Цей салат не тільки незрівнянний смак, але і має дуже оригінальне оформлення. Тому його можна з гордістю продемонструвати гостям. Всі продукти, що входять в його рецепт, ідеально доповнюють один одного за смаком, роблячи салат «Черепаха» легким і гармонійним. Заправляється салат «Черепаха» майонезом, але при бажанні його завжди можна замінити або сметаною, або натуральним йогуртом. Така заміна знизить калорійність салату, дозволивши і котрі худнуть насолодитися його неповторним смаком.
Інгредієнти для приготування салату Черепаха:
- курка (філе) – 220 г
- яйця – 3 шт.
- яблука зелені – 180 г
- сир – 80 г
- волоські горіхи (ядра) – 70 г
- майонез – за смаком
Рецепт приготування салату Черепаха з куркою і яблуком:
На дрібній тертці трете сир. Подрібнюєте ядра волоських горіхів.
варіть Яйця, знімаєте шкаралупу, відокремлювати білки від жовтків і трете їх окремо на тертці.
Курку варіть до готовності, дати охолонути і вирізати гострим ножем на дрібні кубики. А от яблука готувати заздалегідь не треба, так як вони швидко темніють.
На відповідну за розміром тарілку викладіть першим шаром яєчні білки. Накладаєте зверху сіточку майонезу.
Другим шаром підуть кубики курки. Знову сіточка майонезу. Але більш щільна, ніж попередня.
Наступний шар буде з яблук. Миєте, обсушиваете, чистіть та трете яблука на крупній тертці. Робите все це швидко. Розподіляєте яблука рівномірним шаром поверх курки і швиденько покриваєте салат майонезом.
Поверх яблук піде сир, який акуратно змащується майонезом. На цьому етапі вже має чітко вимальовуватися «шапочка» майбутнього салату.
Потім розподіляєте терті жовтки, які також промазуєте тонким шаром майонезу.
Завершує салат Черепаха шар волоських горіхів.
Тепер прикрасу. З білка робите голову і лапи черепасі, а для очей цілком підійде перець горошком. Потім з волоським горіхам малюєте майонезом візерунки, що імітують панцир черепахи. Все, чарівна черепашка готова!
Дрібно ріжете пір’я зеленого лука, можете додати та іншу зелень, і викладаєте навколо черепашки.
Для повного просочування салату Черепаха з куркою і яблуком вистачить пари годин, через які, на його можна відправляти на святковий стіл.
Смачного!