Коул слоу в перекладі означає «шаткована капуста». Цей салат прийшов до нас з Америки, де його традиційно подають до м’яса або риби. Це просте і корисне блюдо можна приготувати в будь-який час року, тому що в його склад входять доступні інгредієнти, які є у продажу круглий рік. Салат «Коул слоу» можна готувати тільки з білокачанної капусти або комбінувати її з червонокачанної. За бажанням урізноманітнити смак салату можна, додатково додавши в нього свіжий огірок, зелене яблуко, молодий редис.
Щоб додати заправці свіжу нотку, додайте в неї трохи лимонного соку або рідкого меду. У поєднанні з оцтом гірчиця надає капусті приємну гостроту і пікантність. Спробуйте, це просто, швидко і неймовірно смачно.
Інгредієнти для приготування салату Коул слоу:
- білокачанна капуста – 250 г
- червонокачанна капуста – 250 г
- солодка морква – 1 шт.
- свіжий кріп – середній пучок
Для заправки:
- майонез (або йогурт) – 1 ст. л. з гіркою
- сметана жирністю 10-15% – 1 ст. л. з гіркою
- яблучний або винний оцет – 2 ст. л.
- гірчиця – 2 ч. л.
- цукор – 1 ч. л.
- сіль – за смаком
- перець чорний мелений – щіпка
Рецепт приготування салату Коул слоу:
Першим ділом нашинкуем два види капусти. Видалимо з качана пошкоджені листочки і разрежем його на частини, вирізаючи качан (вона занадто груба і несмачна). Вирізаючи при необхідності ущільнення на аркушах, дуже тонко нашинкуем біло – і червонокачанну капусту. Подрібнену капусту перекладемо в глибокий салатник.
Тепер перемішаємо два види капусти і ретельно помнем її руками, щоб вона пустила сік. Завдяки цьому салат вийде більш смачним і ніжним.
Моркву помиємо і почистимо. Натремо на крупній тертці і додамо до подрібненої капусти. За бажанням моркву для салату «Коул слоу» можна подрібнити на тертці для овочів по-корейськи.
Свіжу зелень кропу помиємо і обсушим від вологи. Відріжемо стебла і дрібно нашинкуем зелень. Додамо її в салатник до подрібненим овочів.
Тепер приготуємо пікантну заправку для Коул слоу. Для цього в глибокій сухому посуді змішуємо основні компоненти для заправки: натуральний яблучний або винний оцет, майонез, сметану і гірчицю. За бажанням замість майонезу можна використовувати йогурт без добавок або збільшити кількість сметани вдвічі. Додамо в заправку дрібну сіль, чорний мелений перець для гостроти і цукровий пісок.
Ретельно змішаємо всі інгредієнти для заправки салату, щоб її текстура стала однорідною. Спробуємо заправку і при необхідності додамо ще трохи солі або гірчиці.
Далі додамо готову заправку в салатник з подрібненими овочами і зеленню.
Перемішаємо салат, щоб всі овочі рівномірно вкрилися соусом.
Накриємо салат кришкою (можна використовувати харчову плівку) і поставимо його на полицю холодильника. Через кілька годин салат «Коул слоу» настоїться, овочі просочаться заправкою, і його можна буде подавати.
Це легке блюдо добре поєднується з м’ясом, птахом або рибою. Овочі виходять соковитими і хрусткими, з гострим пікантним смаком.
Смачного!