Трохи кмітливості, прикладного ремесла і не тільки їстівні, а дійсно смачні, абсолютно натуральні курячі сосиски власного приготування гідно прикрасять сімейний обід, внесуть різноманітність у буденний раціон і стануть альтернативою купівельними аналогам. В якості експериментальних добавок до домашніх сосисок вибирайте сир, пряні трави, нарізані дрібними кубиками болгарський перець і цукіні, зерна консервованої кукурудзи.
Інгредієнти для приготування домашніх курячих сосисок:
- курячий фарш 600 г
- яйце – 1 шт.
- цибуля (середнього розміру) – 1 шт.
- часник – 2 зубчики
- зелень – 3-4 гілки
- сіль, перець – за смаком
- рослинне масло
А також:
- харчова плівка
Рецепт приготування курячих сосисок в домашніх умовах:
вже пропущеного через м’ясорубку філе птиці вбиваємо свіже яйце (одне куряче або два-три перепелиних), кидаємо велику дрібку солі, додаємо подрібнений гострий перець.
Слідом додаємо дрібно-дрібно порубану петрушку або іншу зелень, протертий в пюре соковитий ріпчаста цибуля — годиться будь-який сорт: як звичайний, так і ліловий, солодкуватий салатний білий. Розмішуємо в’язку масу до однорідності, якщо занадто багато вологи, додаємо ложку-другу манної крупи або білих сухарів. Іноді вводять гранули швидкорозчинного желатину.
Розтягуємо харчову плівку, бруском викладаємо приправлене куряче м’ясо.
Загортаємо прозору упаковку, злегка витягаючи фарш в довжину, формуючи сосиски.
Відрізаємо зайву поліетилен, туго перекручуємо по краях і стягаємо вузлами.
В такому вигляді курячі сосиски в харчовій плівці можна заморозити або відразу відправити варитися.
Закладаємо домашні курячі сосиски в киплячу воду, відварюємо 15-20 хвилин, підтримуючи активне кипіння. Виловлюємо, акуратно зриваємо оболонку.
За бажанням додатково обсмажуємо на грилі чи звичайної сковороді з рослинною олією до золотистої скоринки.
Смачні і корисні курячі сосиски, приготовлені в домашніх умовах, готові!
Подаємо блюдо з гарніром, соліннями, соусом і/або овочевим асорті.
Смачного!