Нагодувати свою сім’ю швидко, ситно і смачно зовсім нескладно. І в цьому рецепті ми розповімо про м’ясні оладки, для приготування яких потрібно рубане куряче філе. Готуються вони швидко і виходять соковитими, рум’яними і неймовірно смачними, як в гарячому, так і в охолодженому вигляді. Запропонувати до столу такі оладки можна як самостійне блюдо, доповнивши сметанним або яким-небудь іншим соусом. А можна і подати з гарніром, відмінно підійде звичайне картопляне пюре.
Інгредієнти для приготування курячих рубаних оладок:
- філе курки – 600 г
- молоко – 130 мл
- майонез – 70 г
- борошно пшеничне – 100 г
- яйця курячі – 2 шт.
- сіль, перець – за смаком
- рослинне масло – для смаження
Рецепт приготування оладок з рубленого курячого філе:
Починаємо з подрібнення філе птиці. Ріжемо його дуже дрібно, буквально рубаємо куряче м’ясо добре заточеним ножем. Використовувати для подрібнення м’ясорубку або блендер не слід, так як для страви потрібно саме рубана маса, а не перекручена.
Складаємо курячу масу в миску, додаємо майонез, сіль і перець. Вливаємо збиті яйця і молоко, перемішуємо гарненько.
Тепер загущаем масу борошном. Перемішуємо до повної однорідності, шматочки курячого філе повинні розподілитися в тестовій масі рівномірно.
Отримуємо рідковату, але не текучу консистенцію.
Розжарюємо сковороду ллємо в неї рафінована олія, воно повинно покрити дно сковороди рівномірним шаром, і викладаємо ложкою курячі оладки. Так як тісто не тече, плоску форму оладкам надаємо, розрівнюючи поверхню ложкою.
Смажимо курячі січені оладки обов’язково під кришкою. Коли вони підрум’яняться, перевертаємо акуратно лопаткою і підсмажуємо з іншого боку.
Готові оладки знімаємо на спеціальні паперові серветки, які вберуть в себе всі надлишки масла, а вже потім перекладаємо на блюдо.
Смачні і ситні курячі оладки готові!
Смачного!