Пропонуємо приготувати страву, яка ідеально підійде для сімейного вечері, адже ці ніжні курячі кульки в соусі сподобаються і дорослим і малюкам. На гарнір до кульок краще всього запропонувати спагетті (або інші макаронні вироби), також буде доречний відварений рис або картопляне пюре. Так як кульки готуються з нежирного курячого філе, то це блюдо можна вважати, якщо не дієтичним (все-таки кульки обсмажуються на сковороді в олії), то вже точно низькокалорійним. Тому, якщо ви стежите за своєю фігурою, то обов’язково візьміть цей рецепт собі на замітку.
Інгредієнти для приготування курячих кульок в томатному соусі (20-22 шт.):
- філе куряче – 4 шт./850 г
- морква – 1 шт.
- цибуля ріпчаста – 1 шт.
- часник – 4 зубчики
- яйце куряче – 1 шт.
- сир твердий (за бажанням) – 50 г
- томати у власному соку – 400 г
- вода – 200 мл
- сіль, цукор, спеції, зелень – за смаком
- рослинне масло
Рецепт приготування курячих кульок в томатному соусі:
Почнемо з приготування фаршу для кульок: куряче філе наріжемо невеликими шматочками і подрібнити в чаші блендера. Якщо вам буде зручніше, то можна скористатися м’ясорубкою. Також можна використовувати готовий магазинний фарш.
Потім весь курячий фарш перекладаємо в глибоку миску і додаємо яйце, тертий сир, 2 зубчики часнику пропускаємо через прес, солимо, приправляємо спеціями і травами (або кладемо посічену свіжу зелень). Спеції можна використовувати будь-які за смаком, в нашому випадку – червоний мелений перець, каррі і сушений орегано.
Ретельно вимішуємо фарш і змоченими у воді руками формуємо невеличкі кульки, розміром з волоський горіх або фрикадельки.
Обсмажуємо курячі кульки на сковороді в рослинному маслі до золотистого кольору і перекладаємо на тарілку. На даному етапі не обов’язково доводити їх до готовності, адже кульки ще будуть гаситися в соусі.
Тепер можна зайнятися приготуванням томатного соусу. Спочатку підготуємо овочі: очищаємо і промиваємо цибулю, моркву і часник. Потім цибулю і моркву ріжемо тонкими півкільцями, а рубаємо часник на дрібні кубики.
Розігріваємо сковороду з невеликою кількістю рослинної олії і обсмажуємо спочатку цибулю з часником протягом 2 хвилин. Потім додаємо моркву і смажимо ще 3 хвилини, помішуючи.
Потім додаємо в сковороду томати у власному соку, перемішуємо. У нашому випадку томати відразу були різаними, якщо у вас цілі, то їх потрібно попередньо розім’яти виделкою.
Тепер вливаємо воду, її може знадобитися трохи більше або менше, ніж заявлено в рецепті, залежить від того, наскільки густий соус ви хочете приготувати. Отже, ставимо томатний соус на невеликий вогонь, помішуючи, додаємо сіль, цукор, сушену зелень за смаком. Витримуємо соус на малому вогні 6-8 хвилин.
Потім перекладаємо в нього обсмажені курячі кульки, накриваємо кришкою і тушкуємо на середньому вогні протягом 20 хвилин (під час гасіння можна 1-2 рази перевернути їх). Зверніть увагу, що кульки повинні бути добре занурені в соус. Якщо у вас немає сковороди великого діаметру, де змогли б уміститися всі кульки в один шар, то можна використовувати сотейник або каструлю.
Подаємо страву до столу гарячим, рясно полив соусом.
Апетитні курячі кульки в томатному соусі готові!
Смачного!