Приготувати смачну страву з простих продуктів зовсім нескладно, головне, знати відповідний рецепт. Ось такий рецепт ми і пропонуємо вам сьогодні. Будемо запікати шматочки курки (в нашому випадку це гомілки) з картоплею в духовці. Сметана додасть страві соковитості, а сирна скоринка – рум’яний і апетитний вигляд. Спробуйте і оцініть прекрасний смак і простоту приготування цієї страви.
Інгредієнти для приготування гомілок в духовці з картоплею:
- курячі гомілки – 4 шт.
- картопля – 600-700 г
- сметана – 130 г
- тертий сир – 70 г
- сіль, спеції (паприка, суміш гострих перців, сушені трави) – за смаком
Рецепт приготування гомілок запечених в духовці з картоплею:
Чистимо і ріжемо кругляшками картопляні бульби. Товщина кружечків повинна бути приблизно 0,5 див.
Складаємо картопляні кругляшки рівним шаром у термостійку форму. Дно і стінки форми обов’язково змащуємо маслом без запаху. Трохи підсолюємо картопляний шар. Можна трохи і поперчити.
Всі спеції і сіль додаємо в сметану. Кількість регулюємо під свій смак. Щедро обмазуємо отриманим сметанним соусом курячі гомілки і викладаємо їх поверх картоплі. Залишками сметани змащуємо картопляні кругляшки в проміжках між ніжками.
Запечатуємо форму шматком фольги і запікаємо гомілки в духовці з картоплею приблизно 35-40 хвилин при 180 градусах. Картопляні кругляшки повинні стати м’якими. Потім знімаємо фольгу і посипаємо сиром.
Тримаємо страву в духовці ще близько 25-30 хвилин. Температуру залишаємо на колишньому рівні. Готовність визначаємо за сирного шару. Тертий сир повинен не тільки повністю розплавитися, але і красиво підрум’янитися.
Все, гомілки запечені в духовці з картоплею готові! Гарнір тут не потрібно. Просто доповнюємо блюдо з овочевим салатом і подаємо, поки курка з картоплею не охолола.
Смачного!