Курячі сердечка відносяться до низькокалорійним продуктам з високим вмістом білка. Також в них багато незамінних амінокислот, заліза і вітамінів групи В. Особливо корисні страви з курячих сердечок для дітей, літніх людей та тих, хто страждає анемією, так як в складі цих субпродуктів є особливі з’єднання міді, що сприяють підвищенню в організмі рівня гемоглобіну.
Рекомендації по вибору і підготовки курячих сердечок
Для того щоб блюдо з курячих сердечок вийшло смачним, необхідно знати декілька хитрощів. Вони допоможуть не тільки заощадити час, проведений на кухні, але і дозволять порадувати домочадців справжнім кулінарним шедевром.
Вибирайте охолоджені сердечка. Це знизить втрату вологи при розморожуванні і збереже соковитість.
Завжди дуже ретельно готуйте сердечка до тепловій обробці. Не залишайте всередині них згустки крові, а плівки і жир, які знаходяться на поверхні, обов’язково видаляйте.
Куряче серце – це м’яз. Як будь-яка м’язова тканина, вона може бути жорсткою. Щоб домогтися ніжної текстури страви, досвідчені кухарі радять потримати курячі сердечка перед приготуванням в молоці.
Використовуйте для приготування курячих сердечок трохи вершкового масла. Це дозволить поліпшити їх смак і аромат.
Рецепти приготування страв з курячих сердечок
Представлені рецепти прості, а інгредієнти, які в них зазначені, доступні і недорогі.
У вершковому соусі з цибулею і морквою
Гасіння в вершках розм’якшує курячі сердечка і робить готову страву неймовірно ніжним.
У цьому рецепті використовуються:
- 700 г курячих сердечок;
- 2 цибулини;
- 1 морква;
- 3 зубці часнику;
- 50 г вершкового масла;
- 100 мл вершків (10%);
- 1/3 ч. Л. чорного перцю;
- 1/2 ч. Л. морської солі;
- щіпка куркуми.
рецепт:
- Обробіть субпродукти, видаливши відходи.
- Очистіть і наріжте цибулю.
- Очистіть моркву. Наріжте її брусочками.
- подрібніть часник.
- Розпустіть на сковороді вершкове масло.
- Помістіть в сковороду з маслом курячі сердечка і овочі. Обсмажуйте їх протягом 10-15 хвилин.
- Додайте чорний перець і сіль.
- Всипте дрібку куркуми.
- Обсмажте субпродукти з овочами ще 5 хвилин і влийте вершки.
- Сердечка потрібно потомитися під кришкою 10-15 хвилин, після чого їх можна подавати на стіл.
Як гарнір дуже добре поєднуються з цією стравою відварна гречка, рис або картопляне пюре.
Шашлички з курячих сердечок, приготовані в духовці
Такі пряні шашлички можна подавати в якості закуски. А якщо на гарнір до них приготувати овочеву нарізку, то вийде легкий і корисний вечерю.
Складові:
- 700 г курячих сердечок;
- 2 лимона;
- 150 мл рослинного масла;
- 3 зубчики часнику;
- по щіпці сухого розмарину, м’яти і чебрецю;
- 1/2 ч. Л. чорного перцю;
- 1/2 ч. Л. солі.
Алгоритм дій:
- очистіть субпродукти.
- Промийте курячі сердечка.
- Вичавіть сік з лимонів.
- подрібніть часник.
- Трави розітріть в ступці.
- З’єднайте лимонний сік, сухі трави, чорний перець, сіль і часник. Додайте соняшникову олію і перемішайте маринад.
- Витримайте субпродукти в маринаді 2 години, а потім насадити сердечка на дерев’яні шпажки.
- Вистелити деко фольгою, а потім розмістіть на ньому шпажки з нанизаними на них сердечками. Запікайте їх при температурі 180-200 ° 25-30 хвилин.
- Готові шашлички посипте насінням кунжуту і подавайте на стіл.
Якщо додати в маринад одну столову ложку коньяку, то готові шашлички набудуть більш темний колір і легкий карамельний присмак.
Сердечка в томатно-соєвому соусі
Блюдо з яскравим смаком сподобається любителям азіатської пряної кухні. На гарнір до нього добре підійде японська локшина.
Інгредієнти в складі рецепта:
- 800 г курячих сердечок;
- дві цибулини;
- 5 часточок часнику;
- 5 томатів;
- 50 г вершкового масла;
- 3 ст. л. рослинної олії;
- 2 ст. л. томатної пасти;
- 3 ст. л. соєвого соусу;
- 1/2 ч. Л. солі;
- 1/3 ч. Л. чорного перцю;
- 250 мл гарячої води;
- свіжа зелень (петрушка, зелена цибуля).
Покроковий рецепт:
- Видаліть з сердечок плівки і залишки крові. Розріжте кожне на дві частини.
- Лук наріжте півкільцями.
- Часточки часнику крупно нарубати ножем.
- Томати покладіть в каструлю і залийте окропом на 5 хвилин.
- Зробіть на кожному томаті хрестоподібний надріз і потім зніміть з овочів шкірку.
- На сковороді розігрійте суміш масел.
- Потім обсмажте на великому вогні курячі сердечка.
- Тепер перекладіть сердечка в сотейник, додайте до них подрібнені помідори, томатну пасту, цибулю, часник, спеції і сіль. Влийте гарячу воду (37-40 °) і тушкуйте 30 хвилин.
- Після додайте соєвий соус і потім блюдо ще 10 хвилин.
- Наріжте свіжу зелень.
- Готові сердечка викладіть на тарілку, додайте до них гарнір і посипте зеленню.
Якщо є така можливість, то використовуйте замість зеленої цибулі шніт-цибуля. У нього тонше аромат і не такий виражений смак, тому він краще поєднується з томатно-соєвим соусом.
Відео: курячі сердечка в сметані, приготовані в мультиварці
Смачні страви з курячих сердечок відмінно підійдуть для обідньої трапези або легкої вечері. Доступна вартість і різноманітність рецептів дозволяють використовувати цей м’ясний продукт і для повсякденного приготування, і для святкових застіль.