Смачна їжа буває швидкого у приготуванні! Відбивні з курячих грудок – страва з розряду смачних, швидких і універсально-корисних. Готуються вони на раз-два, а підходять і на свято, і на кожен день, доречні в якості ланчу на роботі (у школі), а також як швидкий обід або вечерю вдома. Пропонований рецепт не складний і доступний, перевірений досвідом і смаком багатьох господинь. До речі, це блюдо практично нереально зіпсувати, а ще воно відмінно справляється із завданням втамувати голод на кілька годин. Тому приступимо!
Інгредієнти для приготування відбивних з курячої грудки:
- курячі грудки – 400 г
- сіль, перець – за смаком
- борошно пшеничне – 100-150 г
- яйце куряче – 2 шт.
- рослинне масло – 20-25 мл
Рецепт приготування відбивних з курячої грудки:
Будь-яке м’ясо, зокрема куряче, перед приготуванням слід обов’язково промити і просушити. Тому спочатку грудки промити, обсушити серветкою, а потім нарізати на 4-6 шматків, кожен з яких відбити молоточком з двох сторін. Розмір відбивних з курячої грудки залежить від вашого смаку, можна зробити їх мініатюрними, на 2-3 укусу, а можна – великими, особливо, якщо готуєте для чоловіків. Відбите м’ясо посолити, посипати перцем або іншими приправами.
В глибоку тарілку насипати борошно пшеничне і вмочити в неї відбите м’ясо, обов’язково з двох сторін. Борошно потрібна для того, щоб потім яйце добре «наслаивалось» на м’ясо.
Після борошна, відбивні слід відправити у збите яйце (можна злегка посолити його), теж вмочити з двох сторін. Можна повторити маніпуляцію «борошно яйце» другий раз, але не перестарайтеся, м’яса повинно бути більше, ніж «шуби».
Смажаться відбивні з курячого філе на звичайному рослинному маслі, його слід добре розжарити, опустити в нього підготовлені відбивні. Для підсмажування одного боку достатньо 30-40 секунд, адже куряче м’ясо дуже м’яке і ніжне.
Другу сторону теж смажити 30-40 секунд на середньому вогні. Готові відбивні можна накрити кришкою і залишити на 10 хвилин, щоб вони «відпочили».
Відбивні з курячого філе є чудовим самостійним блюдом, але і з різними гарнірами вони теж відмінно «звучать», тому добавку вибирайте на свій смак – картопляне пюре, рисова або гречана каша, макарони, овочі і т. д.
Смачного!