500 рецептів
Страви з курки

Відбивні з курячого філе – Покроковий рецепт з фото

by admin 31 Серпня, 2017 No Comments

Смачна їжа буває швидкого у приготуванні! Відбивні з курячих грудок – страва з розряду смачних, швидких і універсально-корисних. Готуються вони на раз-два, а підходять і на свято, і на кожен день, доречні в якості ланчу на роботі (у школі), а також як швидкий обід або вечерю вдома. Пропонований рецепт не складний і доступний, перевірений досвідом і смаком багатьох господинь. До речі, це блюдо практично нереально зіпсувати, а ще воно відмінно справляється із завданням втамувати голод на кілька годин. Тому приступимо!

Інгредієнти для приготування відбивних з курячої грудки:

  • курячі грудки – 400 г
  • сіль, перець – за смаком
  • борошно пшеничне – 100-150 г
  • яйце куряче – 2 шт.
  • рослинне масло – 20-25 мл

Рецепт приготування відбивних з курячої грудки:

Будь-яке м’ясо, зокрема куряче, перед приготуванням слід обов’язково промити і просушити. Тому спочатку грудки промити, обсушити серветкою, а потім нарізати на 4-6 шматків, кожен з яких відбити молоточком з двох сторін. Розмір відбивних з курячої грудки залежить від вашого смаку, можна зробити їх мініатюрними, на 2-3 укусу, а можна – великими, особливо, якщо готуєте для чоловіків. Відбите м’ясо посолити, посипати перцем або іншими приправами.

відбивні з курячого філе

В глибоку тарілку насипати борошно пшеничне і вмочити в неї відбите м’ясо, обов’язково з двох сторін. Борошно потрібна для того, щоб потім яйце добре «наслаивалось» на м’ясо.

відбивні з курячого філе

Після борошна, відбивні слід відправити у збите яйце (можна злегка посолити його), теж вмочити з двох сторін. Можна повторити маніпуляцію «борошно яйце» другий раз, але не перестарайтеся, м’яса повинно бути більше, ніж «шуби».

відбивні з курячого філе

Смажаться відбивні з курячого філе на звичайному рослинному маслі, його слід добре розжарити, опустити в нього підготовлені відбивні. Для підсмажування одного боку достатньо 30-40 секунд, адже куряче м’ясо дуже м’яке і ніжне.

відбивні з курячого філе

Другу сторону теж смажити 30-40 секунд на середньому вогні. Готові відбивні можна накрити кришкою і залишити на 10 хвилин, щоб вони «відпочили».

відбивні з курячого філе

Відбивні з курячого філе є чудовим самостійним блюдом, але і з різними гарнірами вони теж відмінно «звучать», тому добавку вибирайте на свій смак – картопляне пюре, рисова або гречана каша, макарони, овочі і т. д.

відбивні з курячого філе

Смачного!

Інші рецепти:

Курячі сосиски в домашніх умовах - Покроковий рецепт з фото

Как приготовить курицу жареную порционную

Курячі кульки в томатному соусі - Покроковий рецепт з фото

Манти «Трояндочки» з курячим фаршем - Покроковий рецепт з фото

  • Previous Абрикоси консервовані половинками – Покроковий рецепт з фото7 років ago
  • Next Суп «Триколор» – Покроковий рецепт з фото7 років ago

Категорії

  • Випічка
  • Десерти
  • Закуски
  • Консервація
  • Кухонне приладдя
  • М'ясні рецепти
  • Напої
  • Перші страви
  • Популярні рецепти салатів
  • Рецепти з морепродуктів
  • Рецепти з овочів
  • Рецепти здоров'я
  • Рецепти читачів
  • Різне
  • Салати
  • Складні рецепти
  • Страви з курки