Манти – це блюдо, схоже на пельмені. Але ряд принципових відмінностей все ж існує. Манти значно крупніше, лука в них додається більше, так і готуються вони тільки на пару. Для приготування мантів можна використовувати яловичину, баранину, свинину і навіть куряче м’ясо, головне, побільше додати посіченої цибулі. У нашому рецепті манти з фаршем з курячого м’яса, так і форма їх буде дещо відрізнятися від класичного варіанту.
Манти трояндочки виходять дуже нарядними на вигляд, тому на тарілці виглядають більш ефектно. Якщо ви не знаєте, як ліпити манти трояндочки, не біда – наш покроковий рецепт з фото докладно ілюструє весь процес!
Інгредієнти для приготування мантів з курячим фаршем:
Для тіста:
- борошно пшеничне – 250 г
- вода кип’ячена – 80 мл
- яйце куряче – 1 шт.
- олія рослинна (без запаху) – 1 ст. л.
Для начинки:
- фарш курячий – 500 г
- цибуля ріпчаста – 2 шт.
- часник – 1-2 зубчики
- солодка паприка – ½ ч. л.
- суміш гострих спецій, сіль – за смаком
Рецепт приготування мантів з курячим фаршем:
Починаємо з приготування тіста для мантів. У чашу просеиваете через сито борошно. В окремій ємності змішуєте до однорідності воду, яйце, рафіноване масло і щіпку солі. Робите по центру борошняний гірки поглиблення і виливаєте в нього отриману масу.
Потім руками замішуєте тісто. Повинен вийти тугий клубок. Якщо борошна обмаль, то можете сміливо додати. Головне, щоб тісто вийшло м’яким, але добре збитим. Завертаєте його в харчовій пакет і залишити в спокої хвилин на 15-20.
За цей час готуєте м’ясну начинку для мантів. У курячий фарш додати цибулю, який дрібно подрібнюєте ножем, суміш спецій, роздавлену часточку часнику, мелену паприку і сіль за смаком. Перемішуєте.
Отже, манти трояндочки – як ліпити?
Тісто відлежалося і стало готовим до розкочування. Діліть його на дві частини і розкатуєте в тонкий пласт прямокутної або квадратної форми. Потім розпускає отриманий пласт гострим ножем на смужки шириною 3-4 див.
По центру кожної смужки прокладаєте м’ясну начинку.
Потім, піднімаючи краю смужок, защипываете тісто перетинками, як показано на фото. Краї смужок теж защипываете.
І закручуєте смужки колами по спіралі. Отримуєте форму, що нагадує квітку троянди.
Тепер залишилося манти трояндочки тільки відварити. Для цього потрібно мультиварка або ж пароварка. Змащуєте щедро гратчасту чашу рослинним маслом і викладіть на неї манти з курячим фаршем, але не впритул один до одного. Включаєте режим «Пар» і готуєте 40 хвилин.
Все, манти трояндочки готові! Вони виходять соковитими, поживними і досить великими за розміром, тому 2-3 штук цілком достатньо для однієї порції. Перекладаєте манти з курячим фаршем на тарілки і подаєте зі сметанним соусом або звичайною сметаною. Можете доповнити блюдо і гострим томатним соусом, теж буде дуже смачно.
Смачного!