500 рецептів
Страви з курки

Манти «Трояндочки» з курячим фаршем – Покроковий рецепт з фото

by admin 18 Серпня, 2017 No Comments

Манти – це блюдо, схоже на пельмені. Але ряд принципових відмінностей все ж існує. Манти значно крупніше, лука в них додається більше, так і готуються вони тільки на пару. Для приготування мантів можна використовувати яловичину, баранину, свинину і навіть куряче м’ясо, головне, побільше додати посіченої цибулі. У нашому рецепті манти з фаршем з курячого м’яса, так і форма їх буде дещо відрізнятися від класичного варіанту.

Манти трояндочки виходять дуже нарядними на вигляд, тому на тарілці виглядають більш ефектно. Якщо ви не знаєте, як ліпити манти трояндочки, не біда – наш покроковий рецепт з фото докладно ілюструє весь процес!

Інгредієнти для приготування мантів з курячим фаршем:

Для тіста:

  • борошно пшеничне – 250 г
  • вода кип’ячена – 80 мл
  • яйце куряче – 1 шт.
  • олія рослинна (без запаху) – 1 ст. л.

Для начинки:

  • фарш курячий – 500 г
  • цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • часник – 1-2 зубчики
  • солодка паприка – ½ ч. л.
  • суміш гострих спецій, сіль – за смаком

манти з курячим фаршем - інгредієнти

Рецепт приготування мантів з курячим фаршем:

Починаємо з приготування тіста для мантів. У чашу просеиваете через сито борошно. В окремій ємності змішуєте до однорідності воду, яйце, рафіноване масло і щіпку солі. Робите по центру борошняний гірки поглиблення і виливаєте в нього отриману масу.

тісто

Потім руками замішуєте тісто. Повинен вийти тугий клубок. Якщо борошна обмаль, то можете сміливо додати. Головне, щоб тісто вийшло м’яким, але добре збитим. Завертаєте його в харчовій пакет і залишити в спокої хвилин на 15-20.

тісто для мантів

За цей час готуєте м’ясну начинку для мантів. У курячий фарш додати цибулю, який дрібно подрібнюєте ножем, суміш спецій, роздавлену часточку часнику, мелену паприку і сіль за смаком. Перемішуєте.

начинка для мантів з курячого фаршу

Отже, манти трояндочки – як ліпити?

Тісто відлежалося і стало готовим до розкочування. Діліть його на дві частини і розкатуєте в тонкий пласт прямокутної або квадратної форми. Потім розпускає отриманий пласт гострим ножем на смужки шириною 3-4 див.

смужки тесту

По центру кожної смужки прокладаєте м’ясну начинку.

начинка для мантів

Потім, піднімаючи краю смужок, защипываете тісто перетинками, як показано на фото. Краї смужок теж защипываете.

манти трояндочки як ліпити

І закручуєте смужки колами по спіралі. Отримуєте форму, що нагадує квітку троянди.

манти трояндочки

Тепер залишилося манти трояндочки тільки відварити. Для цього потрібно мультиварка або ж пароварка. Змащуєте щедро гратчасту чашу рослинним маслом і викладіть на неї манти з курячим фаршем, але не впритул один до одного. Включаєте режим «Пар» і готуєте 40 хвилин.

манти трояндочки в мантоварке

Все, манти трояндочки готові! Вони виходять соковитими, поживними і досить великими за розміром, тому 2-3 штук цілком достатньо для однієї порції. Перекладаєте манти з курячим фаршем на тарілки і подаєте зі сметанним соусом або звичайною сметаною. Можете доповнити блюдо і гострим томатним соусом, теж буде дуже смачно.

манти трояндочки з курячим фаршем

Смачного!

Інші рецепти:

Курячі кульки в томатному соусі - Покроковий рецепт з фото

Как приготовить курицу жареную порционную

Готуємо курячі сердечка правильно: добірка простих і смачних страв

  • Previous Рецепт салату із зелених помідорів на зиму без стерилізації з фото8 років ago
  • Next Печінковий паштет у духовці – Покроковий рецепт з фото8 років ago

Категорії

  • Випічка
  • Десерти
  • Другі страви
  • Заготовки на зиму
  • Закуски
  • Здоров'я
  • Консервація
  • Кухонне приладдя
  • М'ясні рецепти
  • М’ясні рецепти
  • Напої
  • Облаштування кухні
  • Перші страви
  • Популярні рецепти салатів
  • Рецепти з морепродуктів
  • Рецепти з овочів
  • Рецепти здоров'я
  • Рецепти читачів
  • Різне
  • Салати
  • Складні рецепти
  • Соуси
  • Страви з курки
  • Суші та роли