500 рецептів
Різне

Голландський соус – класичний рецепт з фото

by admin 12 Липня, 2017 No Comments

Соус – це чарівний інструмент в кулінарії. Адже з його допомогою можна до невпізнання перетворити навіть саме звичне блюдо. Сьогодні наш сайт хоче запропонувати вам класичний рецепт голландського соусу. Він родом із Франції, загалом, як і більшість найпопулярніших соусів відомих нам на сьогоднішній день. У приготуванні соусу немає нічого складного, головне – не перегріти жовтки і повільно ввести у них вершкове масло.

Подавати голландський соус прийнято в теплому вигляді, тому готувати його потрібно перед самою подачею. Цей соус ідеально підходить до рибі, спаржі і, звичайно ж, він є невід’ємною частиною яєць Бенедикт.

Щоб приготувати голландський соус буде потрібно:

  • яєчні жовтки – 2 шт.
  • біле вино – 1 ст. л.
  • масло – 120 г
  • лимонний сік – 1 ст. л. (або за смаком
  • сіль, перець – за смаком

інгредієнти

Голландський соус – класичний рецепт з фото:

Для початку в невелику каструльку відправляємо потрібне за рецептом кількість масла, ставимо каструльку на вогонь і даємо маслу повністю розплавитися.

масло

А тим часом у вогнетривку миску або знову в невелику каструльку відправляємо жовтки і вино. Злегка збиваємо компоненти разом з допомогою віночка до отримання піни.

жовтки і вино

Ємність зі збитими жовтками і вином ставимо на водяну баню, стежимо, щоб вода під ємністю лише злегка кипіла.

водяна баня

Не відходячи від миски з жовтками ні на хвилину, постійно перемішуємо/збиваємо їх і доводимо до загустіння.

збиті жовтки

Як тільки жовткова маса загусне, вливаємо в неї розтоплене вершкове масло.

голландський соус рецепт з фото

Робимо це акуратно, вливаємо олію тонкою цівкою (якщо додати за раз багато масла, соус може расслоиться) і при цьому обов’язково ретельно перемішуємо жовткову масу віночком.

перемішати

В самому кінці додаємо в голландський соус свіжовичавлений лимонний сік (беремо його за смаком), а також сіль і перець (традиційно для цього соусу беруть білий перець).

сіль і спеції

Перемішуємо. Обов’язково пробуємо на смак і, якщо треба, додаємо відсутні приправи.

голландський соус рецепт класичний

Ось і все! Класичний голландський соус готовий! Подаємо його в теплому вигляді одразу після приготування!

голландський соус рецепт

Смачного!

Інші рецепти:

Тістечко Картопля – рецепт по ГОСТу СРСР з фото

Яйця в булочці в духовці - рецепт з фото

Ліниві голубці в мультиварці Редмонд – покроковий рецепт з фото

Соус песто: рецепт в домашніх умовах покроково з фото

Кролик тушкований в сметані в мультиварці - Покроковий рецепт з фото

Ліниві пельмені з лаваша - Покроковий рецепт з фото

  • Previous Як зварити абрикосове варення з ядерцями? – Покроковий рецепт з фото8 років ago
  • Next Єврейський хліб Хала – Покроковий рецепт з фото8 років ago

Категорії

  • Випічка
  • Десерти
  • Другі страви
  • Заготовки на зиму
  • Закуски
  • Здоров'я
  • Консервація
  • Кухонне приладдя
  • М'ясні рецепти
  • М’ясні рецепти
  • Напої
  • Облаштування кухні
  • Перші страви
  • Популярні рецепти салатів
  • Рецепти з морепродуктів
  • Рецепти з овочів
  • Рецепти здоров'я
  • Рецепти читачів
  • Різне
  • Салати
  • Складні рецепти
  • Соуси
  • Страви з курки
  • Суші та роли