Так як зараз сезон гарбуза, слід максимально використовувати її в багатьох стравах. Саме пізньої осені, коли асортимент овочів обмежений, вона неймовірно корисна. Гарбуз — безсумнівна королева серед усіх овочів по своїй корисності і смаку. Вона відмінно засвоюється організмом, тому страви з гарбуза — це запорука легкості після їжі. Запечений гарбуз з медом в духовці воістину чудове блюдо з насиченим смаком, який сподобається не тільки дорослим, але й стане улюбленою стравою для діток.
Інгредієнти для приготування гарбуза запеченої в духовці шматочками з медом:
- гарбуз – 900 г
- мед – 3 десертні ложки
- цукор – 220 г
- гвоздика – 6 шт.
- імбир сухий – щіпка
- волоські горіхи (за бажанням) – для подачі
Гарбуз запечений в духовці шматочками з медом – рецепт з фото:
Плід гарбуза потрібно добре помити, розділити на частини, витягти великі насіння з усіма нутрощами, звільнити від жорсткого верхнього шару.
Потім нарізати гарбуз шматочками середнього розміру.
Скибочки гарбуза завантажити в глибоку ємність, рясно засипати отмеренной порцією цукрового піску, перемішати. Поставити мисочку в прохолодне місце на 8 годин, за цей час гарбуз з’єднається з цукром і пустить потрібну кількість соку. Час від часу гарбуз слід перемішувати, щоб верхні шматочки також добре промариновались в сиропі.
Після закінчення часу ємність дістати з холодильника і встановити на конфорку. Після стадії активного бурління знизити нагрів, проварити гарбуз близько 5 хвилин під закритою кришкою.
Підготувати форму для випічки, накрити її фольгою. Сироп, в якому варився гарбуз, перелити в окрему мисочку, а шматочки гарбуза занурити на дно форми.
В сироп влити вказану кількість меду, перемішати.
Далі медову рідина присмачити сухим імбиром, він чудово поєднується з гарбузом, а разом з медом дає приголомшливий смак.
Підготовленим рівномірно полити сиропом гарбуз, охоплюючи всі шматочки. Зверху присипати гілочками гвоздики. Завантажити форму на середню полицю духовки, розігрітій до 180 градусів. Через 18-20 хвилин можна діставати ароматну запечену гарбуз з медом.
Перед подачею вилучити гілочки гвоздики, вони вже відмінно впоралися зі своїм завданням, надавши страві особливий аромат. Кубики гарбуза викласти на тарілку, зверху посипати крихтою горіха.
Гарбуз, запечена в духовці шматочками з медом, готова!
Смачного!