Цей ніжний, ароматний і супер-корисний салат з додаванням кропиви і щавлю сподобається тим, хто в очікуванні теплих днів радіє появі кожного зеленого листочка. «Вік» у кропиви і щавлю недовгий, адже ці листочки можна вживати в їжу всього кілька тижнів за сезон, коли вони ще залишаються ніжними та смачними.
Це блюдо можна змінювати та доповнювати на свій смак і розсуд, додаючи в нього різну зелень (петрушку, кріп, кінзу, крес-салат, шпинат і редис). Щоб зелень кропиви «не кололася», опустіть її на кілька хвилин у гарячу воду.
Інгредієнти для приготування салату з кропиви і щавлю:
- щавель свіжий – 1 пучок
- кропива свіжа – 1 пучок
- огірок – 1 шт.
- йогурт густий без добавок (або сметана/майонез) – 2-3 ст. л.
- зелена цибуля – 2-3 пера
- сіль – щіпка
Рецепт приготування салату з кропиви і щавлю:
Ніжні листя кропиви обдаємо окропом, злегка просушуємо, подрібнюємо кулінарними ножицями або тонким лезом ножа, відправляємо в глибоку чашу.
Додаємо до кропиві подрібнену зелень цибулі.
Видаляємо тонку шкірку біля свіжого огірка, шаткуємо його невеликими сегментами, додаємо до зелені.
На наступному етапі подрібнюємо очищений щавель, додаємо його до зеленої заготівлі.
На останньому етапі заправляємо салат густим грецьким йогуртом або майонезом (сметаною), солимо за смаком і змішуємо всі компоненти, подаємо страву негайно.
Салат з кропиви і щавлю готовий! Можна насолоджуватися весняною свіжістю зелені, насичуючи своє тіло корисними речовинами.
Смачного!