500 рецептів
Салати

Листковий торт-салат «Мімоза» – Покроковий рецепт з фото

by admin 11 Вересня, 2017 No Comments

А ви вже готові до Нового року? Знаєте, що приготуєте і як подасте? Пропонуємо ще один варіант святкового салату, який вам обов’язково сподобається і отримає заслужене захоплення ваших гостей. Новорічних салатів дуже багато, і більшість з них вже давним-давно приїлися, серед них і знаменита «Мімоза». Вже багато років вона регулярно з’являється на будь-якому святковому столі…

Пропонуємо трохи оновити цей салат, додавши всього один інгредієнт (листкові коржі), який не тільки змінить смак страви, але також подачу, та й сама назва! Адже тепер це не просто салат, це торт-салат. Добре звучить, правда? Вашим гостям теж сподобається!

Інгредієнти для приготування листкового торта-салату:

  • тісто листково-дріжджове – 400 г
  • рибні консерви в олії (наприклад, сардина) – 1 банка
  • сирок плавлений – 2 шт. (200 г)
  • курячі яйця – 3 шт.
  • майонез – 150 мл

листковий торт салат - інгредієнти

Рецепт приготування листкового торта з рибними консервами:

Тісто потрібно злегка розморозити. У нашому випадку воно у вигляді прямокутників 30 на 15 див. Два таких шматка розрізаємо навпіл. Вийде 4 пласта, саме стільки нам і знадобиться.

листкове тісто

За бажанням, тісто можна злегка розкачати, щоб «по площі» торт-салат став більше, а по висоті був нижче.

Викласти тісто на пергамент і запекти в духовці, поки він не підросте і не стане рум’яним. Це може зайняти від 15 до 25 хвилин. Стежте, щоб не підгоріло.

листкове тісто дріжджове

Вийняти листкові коржі з духовки і дати повністю охолонути.

коржі з листкового тіста

Поки тісто печеться, необхідно зварити яйця круто (після закипання води варити 7-9 хвилин). Потім яйця швидко остудити в холодній воді.

На дно плоскої тарілки, відповідної за розміром, покласти один корж. Рясно змастити майонезом і залишити на пару-трійку хвилин, щоб він просочився.

майонез

Тим часом очистити яйця, розділити на білки і жовтки. Поки нам знадобляться тільки білки. Білки натерти на дрібній тертці і розкласти на перший корж листкового тіста.

яєчні білки

Накрити торт-салат другим коржем і змастити майонезом.

листковий торт салат

Рибні консерви потовкти виделкою разом з маслом. Розподілити отриману масу по поверхні другого коржа.

листковий торт з рибними консервами

Накрити наступним пластом тіста, змастити майонезом і покласти натертий на дрібній тертці плавлений сирок.

плавлений сирок

Накрити останнім коржем і знову змастити майонезом.

рибний торт салат

Жовтки розім’яти виделкою і прикрасити ними верх листкового рибного торта.

Раду від Cook-s.ru: для приготування цього салату варто купувати якісні яйця з помаранчевим жовтком, щоб зовнішній вигляд вийшов більш привабливим.

торт салат мімоза

Новорічний листковий торт-салат готовий, тепер його необхідно поставити в холодильник приблизно на 2 години, щоб всі верстви просочилися, а тісто злегка розм’якло. Перед подачею можна прикрасити страву парою гілочок петрушки або кропу.

листковий рибний торт

Смачного!

Інші рецепти:

Салат «Черепаха» з куркою і яблуком - Покроковий рецепт з фото

Вінегрет з рибою - Покроковий рецепт з фото

"Гніздо глухаря": рецепт ефектного салату

Салат «Коул слоу» - Покроковий рецепт з фото

Буряк по-корейськи - Покроковий рецепт з фото

Листковий салат з гранатом і м'ясом - Покроковий рецепт з фото

  • Previous Пісні бананові кекси – рецепт з фото8 років ago
  • Next Сік калини в домашніх умовах – Покроковий рецепт з фото8 років ago

Категорії

  • Випічка
  • Десерти
  • Другі страви
  • Заготовки на зиму
  • Закуски
  • Здоров'я
  • Консервація
  • Кухонне приладдя
  • М'ясні рецепти
  • М’ясні рецепти
  • Напої
  • Облаштування кухні
  • Перші страви
  • Популярні рецепти салатів
  • Рецепти з морепродуктів
  • Рецепти з овочів
  • Рецепти здоров'я
  • Рецепти читачів
  • Різне
  • Салати
  • Складні рецепти
  • Соуси
  • Страви з курки
  • Суші та роли