А ви вже готові до Нового року? Знаєте, що приготуєте і як подасте? Пропонуємо ще один варіант святкового салату, який вам обов’язково сподобається і отримає заслужене захоплення ваших гостей. Новорічних салатів дуже багато, і більшість з них вже давним-давно приїлися, серед них і знаменита «Мімоза». Вже багато років вона регулярно з’являється на будь-якому святковому столі…
Пропонуємо трохи оновити цей салат, додавши всього один інгредієнт (листкові коржі), який не тільки змінить смак страви, але також подачу, та й сама назва! Адже тепер це не просто салат, це торт-салат. Добре звучить, правда? Вашим гостям теж сподобається!
Інгредієнти для приготування листкового торта-салату:
- тісто листково-дріжджове – 400 г
- рибні консерви в олії (наприклад, сардина) – 1 банка
- сирок плавлений – 2 шт. (200 г)
- курячі яйця – 3 шт.
- майонез – 150 мл
Рецепт приготування листкового торта з рибними консервами:
Тісто потрібно злегка розморозити. У нашому випадку воно у вигляді прямокутників 30 на 15 див. Два таких шматка розрізаємо навпіл. Вийде 4 пласта, саме стільки нам і знадобиться.
За бажанням, тісто можна злегка розкачати, щоб «по площі» торт-салат став більше, а по висоті був нижче.
Викласти тісто на пергамент і запекти в духовці, поки він не підросте і не стане рум’яним. Це може зайняти від 15 до 25 хвилин. Стежте, щоб не підгоріло.
Вийняти листкові коржі з духовки і дати повністю охолонути.
Поки тісто печеться, необхідно зварити яйця круто (після закипання води варити 7-9 хвилин). Потім яйця швидко остудити в холодній воді.
На дно плоскої тарілки, відповідної за розміром, покласти один корж. Рясно змастити майонезом і залишити на пару-трійку хвилин, щоб він просочився.
Тим часом очистити яйця, розділити на білки і жовтки. Поки нам знадобляться тільки білки. Білки натерти на дрібній тертці і розкласти на перший корж листкового тіста.
Накрити торт-салат другим коржем і змастити майонезом.
Рибні консерви потовкти виделкою разом з маслом. Розподілити отриману масу по поверхні другого коржа.
Накрити наступним пластом тіста, змастити майонезом і покласти натертий на дрібній тертці плавлений сирок.
Накрити останнім коржем і знову змастити майонезом.
Жовтки розім’яти виделкою і прикрасити ними верх листкового рибного торта.
Раду від Cook-s.ru: для приготування цього салату варто купувати якісні яйця з помаранчевим жовтком, щоб зовнішній вигляд вийшов більш привабливим.
Новорічний листковий торт-салат готовий, тепер його необхідно поставити в холодильник приблизно на 2 години, щоб всі верстви просочилися, а тісто злегка розм’якло. Перед подачею можна прикрасити страву парою гілочок петрушки або кропу.
Смачного!