Кулінарія прекрасна тим, що зі звичного набору продуктів завжди можна приготувати гарну страву. Пропонуємо вам рецепт салату «Перепелине гніздо», який готується з самих звичайних інгредієнтів, але вигляд у нього дуже яскравий та оригінальний. Такий салат можна сміливо поставити в центрі будь-якого святкового столу. Особливу «родзинку» салату додає хрустка смажена картопля пай, яка за смаком дуже нагадує картопляні чіпси, тому від такого салату будуть у захваті і дітлахи, і дорослі – адже чіпси люблять всі!
Інгредієнти для приготування салату Перепелине гніздо:
- куряче філе – 2 шт. загальною вагою близько 300-350 г
- огірки свіжі – 2 шт.
- яйця курячі – 4 шт.
- картопля – 2-3 шт. середнього розміру
- цибуля зелена – 1 невеликий пучок
- петрушка свіжа – 6-7 гілочок або за смаком
- майонез – 3 ст. л.
- яйця перепелині – 3 шт. для прикраси
- рослинне масло – для смаження картоплі
- сіль, перець – за смаком
Рецепт приготування салату Гніздо з перепелиними яйцями:
Підготуємо куряче філе. Філе зрізаємо з кістки (для тих, хто буде використовувати цілу грудку) і знімаємо шкіру. Замість філе можете використовувати стегно.
Кладемо в каструлю, заливаємо водою і варимо на невеликому вогні до готовності. Під час варіння у воду додаємо сіль, також можна додати лавровий листок і горошина запашного перцю для аромату. Також відварюємо курячі і перепелині яйця.
Поки курка вариться, приготуємо картоплю пай. Для цього очищені бульби натираємо на тертці для корейської моркви або нарізаємо дуже тонкими довгими брусочками. Натертий картоплю відразу ж кладемо в холодну воду, щоб він не потемнів.
Отриману картопляну соломку ретельно промиваємо під холодною водою.
Невеликими партіями викладаємо картоплю на паперові рушники і, як можна ретельніше прибираємо залишки води.
У невеликій глибокій каструлі або сковороді розігріваємо рослинне масло. Рівень масла повинен бути близько 4 см, картоплю під час смаження не повинен діставати до дна каструлі. Обсмажуємо картоплю партіями на середньому вогні в добре розігрітій олії. Занадто багато картоплі в масло не кладемо, так як, якщо температура масла сильно зменшиться, то картопля почне в ньому варитися. Обсмажуємо картопляну соломку до легкого золотистого кольору. Готову смажену картоплю дістаємо з олії шумівкою, викладаємо на паперові рушники і присипаємо невеликою кількістю солі (поки картопля ще вологий від масла, сіль добре пристане до його поверхні).
Готове куряче філе нарізаємо смужками або поділяємо руками на волокна.
Тонкими брусочками нарізаємо огірки.
Очищені курячі яйця нарізаємо кубиком.
Зелений лук (або звичайний лук), разом з листям петрушки дрібно рубаємо.
У великій салатниці змішуємо всі інгредієнти подрібнені і половину картоплі пай. Перемішуємо.
Заправляємо салат майонезом. За бажанням додатково приправляємо сіллю і перцем.
В глибоку салатницю викладаємо салат. Поверх салату з допомогою залишився смаженої картоплі формуємо гніздо: викладаємо картоплю по колу з невеликим поглибленням в центрі.
У центрі «гніздечка» викладаємо очищені перепелині яйця, за бажанням прикрашаємо свіжою зеленню.
Салат «Перепелине гніздо» готовий, можна подавати до столу.
Смачного!