Часом, навіть у самої досвідченої господині буває, що після сніданку залишається невелика кількість вівсяної каші, якої вже нікого не нагодуєш, але і викидати їжу рука не піднімається. Тому сьогодні наш сайт хоче поділитися з вами дуже корисним рецептом млинців з вівсяної каші. Такі млинці виходять дуже ніжними, з апетитними хрусткими крайками. Подавати такі млинці ви можете з улюбленими джемами або сиропами, а ще в них можна загорнути улюблену начинку. Отже, приступимо!
Інгредієнти для приготування млинців з вівсяної каші (20 шт. діаметром 18 см):
- вівсяна каша (готова) – 240 г
- молоко – 200 г
- яйця курячі – 2 шт.
- цукор – 2-3 ст. л. (або за смаком)
- борошно – 60 г
- масло – 20 г (за бажанням)
- рослинне масло – 2-3 ст. л. (для смаження)
- ванільний цукор – 1 ч. л.
Рецепт приготування млинців з вівсяної каші:
В чашу кухонного комбайна встановіть насадку «металевий ніж». Викладіть в чашу вже готову і повністю остиглу вівсяну кашу, додайте до неї яйця, цукровий пісок і ванільний цукор. Додати маленьку щіпку солі, вона підкреслить солодкість млинчиків.
все Ретельно перемішайте, щоб вийшла однорідна маса.
Просійте в миску борошно.
І знову перемішайте.
Не вимикаючи комбайн, влийте молоко. У вас повинно вийти в міру густе млинцеве тісто. За бажанням, якщо ви любите дуже тоненькі млинці, то можете додати ще трохи молока, щоб тісто вийшло більш рідким.
Сковороду з товстим дном (краще всього чавунну) розігрійте і змажте з допомогою пензлика тонким шаром рослинного масла.
Налийте в сковороду невелику порцію тіста і розподіліть його по всій поверхні. Смажте млинець до тих пір, поки краю злегка не підрум’яняться.
Переверніть млинець з вівсяної каші на іншу сторону і також обсмажте до повної готовності.
Викладіть готовий млинець на тарілку, і поки він ще гарячий, за бажанням, змастіть невеликою кількістю вершкового масла. Таким чином, приготуйте інші млинці. Сковороду, якщо потрібно, час від часу змащувати тонким шаром рослинного масла.
Смачні і незвичайні млинці з вівсяної каші готові!
Подавайте млинці з медом, сметаною, улюбленим варенням або соусом. Або заповніть їх якоюсь смачною начинкою!
Смачного!