500 рецептів
Салати

Салат з консервованої сардини – Покроковий рецепт з фото

by admin 31 Липня, 2017 No Comments

Замислюючись над святковим меню, ми зазвичай звертаємося до традиційними рецептами салатів. Ну як же обійтися без «Мімози» або «Олів’є»? А якщо змінити багаторічним традиціям і приготувати що-небудь інше, щоб приємно здивувати своїх гостей, які напевно вже точно приготувалися до звичайної дегустації і не чекають нічого нового. Замість «Мімози» приготуйте салат з консервованої сардиной і яблуком, якої дуже схожий на неї, тому і консерватори, і новатори за столом будуть задоволені!

Інгредієнти для приготування салату з консервованої сардини:

  • сардина в маслі (також підійде сайра, тунець або скумбрія) – 1 банка
  • картопля відварна – 2 середніх бульби
  • цибуля ріпчаста або салатний – 0,5 головки
  • яблуко – 1 шт.
  • сир твердий – 50-70 г
  • яйце куряче варене – 3 шт.
  • майонез – 7-8 ст. л.
  • сіль – за смаком
  • для прикраси – зелень свіжа

салат з консервованої сардини - інгредієнти

Рецепт приготування салату з консервованої сардини:

З баночки сардин (сайри, скумбрії та ін.) у маслі, злити всю розташовану в ній рідина або масло, шматочки риби перекласти з банки в салатницю і розім’яти виделкою до відчутних шматочків.

сардина в олії

Шар з консервованої сардини змастити шаром майонезу. Майонез, звичайно ж, краще використовувати якісний або домашній і наносити, розмазуючи його делікатно виделкою, або видавлювати тонкою сіточкою прямо з упаковки.

майонез

На рибку викласти тертий відварну картоплю. Відваріть його заздалегідь і остудіть, наприклад, це можна зробити за день до приготування салату і тоді картопля натрется ідеальними великими скибочками. Картопляний шар тонко змажте майонезом.

картопля

Наріжте цибулю дуже тонкими півкільцями або четвертинками (в залежності від розміру цибулини), розкладіть зверху. Якщо використовуєте не салатний, а ріпчаста цибуля – обдайте його окропом, так він втратить свій специфічний різкий запах і гостроту.

лук

Яблуко (за бажанням кислий або кисло-солодке) натерти крупно і викласти на цибулю. Цибулевий і яблучний шар змастити майонезом.

яблуко

Сир натерти крупно, рівномірно присипати наступним шаром.

сир

Наступний етап – терті яєчні білки.

яєчні білки

Потім майонез, заподіяну більш товстим шаром, ніж у попередніх етапах.

майонез

Завершальний акорд – дрібно натерті жовтки яєць, які найкраще викласти на салат перед подачею на стіл, щоб вони не заветрелись і салат не втратив естетики і апетитності.

салат з сардини в олії

Прикрасити салат зеленню.

фото салат з консервованої сардини

Салат з консервованої сардини готовий!

салат з консервованої сардини

Смачного!

Інші рецепти:

"Гніздо глухаря": рецепт ефектного салату

Салат з кропиви і щавлю - Покроковий рецепт з фото

Салат «Черепаха» з куркою і яблуком - Покроковий рецепт з фото

Салат з моцарелою, яблуком і цибулею-пореєм - рецепт з фото

  • Previous Компот з обліпихи на зиму – рецепт8 років ago
  • Next паску на жовтках – Покроковий рецепт з фото8 років ago

Категорії

  • Випічка
  • Десерти
  • Закуски
  • Консервація
  • Кухонне приладдя
  • М'ясні рецепти
  • Напої
  • Перші страви
  • Популярні рецепти салатів
  • Рецепти з морепродуктів
  • Рецепти з овочів
  • Рецепти здоров'я
  • Рецепти читачів
  • Різне
  • Салати
  • Складні рецепти
  • Страви з курки