Для приготування цього пирога в сезон вибираємо свіжу ожину, взимку ж обходимося замороженими запасами — ягода з тонкою винної нотою і насиченим кольором в будь-якому стані веде себе однаково всередині повітряного м’якушки. Зазначимо, наш пиріг сумісний з різними добавками, включаючи ягоди-фрукти, сир, сухофрукти, впевнено експериментуйте на базі універсального молочного тесту.
Інгредієнти для приготування пирога з ожиною:
- борошно пшеничне – 2 склянку
- цукор, ароматизований ваніллю – 1 склянку
- молоко – 1/2 склянки
- яйця курячі – 2 шт.
- рослинна олія (рафінована) – 1/2 склянки
- розпушувач – 1 ч. л.
- ожина – 100 г
- цукрова пудра
Рецепт приготування пирога з ожиною:
Якщо в цукровому піску зберігається стручок натуральної ванілі, додаткової ароматизації не потрібно. Заздалегідь насичений солодко-ніжним запахом цукор просочить м’якуш пирога в достатній мірі. В іншому випадку використовуйте ванільний цукор або пару крапель есенції. Інтенсивно збиваємо ароматний цукор з яйцями —близько хвилини працюємо віночком.
Вливаємо взяті в рівних обсягах молоко і масло кімнатної температури — продовжуємо швидкі кругові рухи. Часто молоко замінюють їдальні/талою водою з газом.
В рідкий склад, просіваючи прямо над мискою, вводимо борошно пшеничне і порцію розпушувача, який володіє необхідною для молочного пирога з ожиною (або іншими ягодами, фруктами, цукатами, горіхами) підйомною силою.
Замішуємо світле тісто однорідної консистенції — прибираємо всі сухі згустки і ущільнення.
М’яким змащуємо вершковим маслом жароміцну ємність (або застеляємо пергаментом) — виливаємо тягуче тісто, вирівнюємо по всьому периметру однакову товщину.
Занурюємо чисті ягоди ожини, відносно рівномірно розподіляючи по всій поверхні.
Випікаємо пиріг з ожиною в розпеченій духовці до «сухої» скіпи близько півгодини при температурі 180 градусів.
Остудити у формі, випічку витягаємо, присипаємо цукровою пудрою.
Подаємо пиріг з ожиною, розділивши порційними шматками.
Смачного!