500 рецептів
Випічка

Пиріг з ожиною – Покроковий рецепт з фото

by admin 7 Серпня, 2017 No Comments

Для приготування цього пирога в сезон вибираємо свіжу ожину, взимку ж обходимося замороженими запасами — ягода з тонкою винної нотою і насиченим кольором в будь-якому стані веде себе однаково всередині повітряного м’якушки. Зазначимо, наш пиріг сумісний з різними добавками, включаючи ягоди-фрукти, сир, сухофрукти, впевнено експериментуйте на базі універсального молочного тесту.

Інгредієнти для приготування пирога з ожиною:

  • борошно пшеничне – 2 склянку
  • цукор, ароматизований ваніллю – 1 склянку
  • молоко – 1/2 склянки
  • яйця курячі – 2 шт.
  • рослинна олія (рафінована) – 1/2 склянки
  • розпушувач – 1 ч. л.
  • ожина – 100 г
  • цукрова пудра

пиріг з ожиною - інгредієнти

Рецепт приготування пирога з ожиною:

Якщо в цукровому піску зберігається стручок натуральної ванілі, додаткової ароматизації не потрібно. Заздалегідь насичений солодко-ніжним запахом цукор просочить м’якуш пирога в достатній мірі. В іншому випадку використовуйте ванільний цукор або пару крапель есенції. Інтенсивно збиваємо ароматний цукор з яйцями —близько хвилини працюємо віночком.

яйця з цукром

Вливаємо взяті в рівних обсягах молоко і масло кімнатної температури — продовжуємо швидкі кругові рухи. Часто молоко замінюють їдальні/талою водою з газом.

молоко і масло

В рідкий склад, просіваючи прямо над мискою, вводимо борошно пшеничне і порцію розпушувача, який володіє необхідною для молочного пирога з ожиною (або іншими ягодами, фруктами, цукатами, горіхами) підйомною силою.

борошно

Замішуємо світле тісто однорідної консистенції — прибираємо всі сухі згустки і ущільнення.

тісто для пирога

М’яким змащуємо вершковим маслом жароміцну ємність (або застеляємо пергаментом) — виливаємо тягуче тісто, вирівнюємо по всьому периметру однакову товщину.

молочне тісто

Занурюємо чисті ягоди ожини, відносно рівномірно розподіляючи по всій поверхні.

ожина

Випікаємо пиріг з ожиною в розпеченій духовці до «сухої» скіпи близько півгодини при температурі 180 градусів.

пиріг з ожиною

Остудити у формі, випічку витягаємо, присипаємо цукровою пудрою.

пиріг з ожиною фото

Подаємо пиріг з ожиною, розділивши порційними шматками.

пиріг з ожиною

Смачного!

Інші рецепти:

Торт «Пеле» - Покроковий рецепт з фото

Японський хліб Хоккайдо - Покроковий рецепт з фото

Цибульний хліб в духовці - Покроковий рецепт з фото

Попкорн на сковороді

Пиріг з варенням в мультиварці: апетитне частування для рідних і друзів

Сирна запіканка з манкою в духовці, як у дитячому садку

  • Previous Мариновані помідори – рецепт на зиму на 3 літрову банку8 років ago
  • Next Салат з черемші з яйцем – Покроковий рецепт з фото8 років ago

Категорії

  • Випічка
  • Десерти
  • Другі страви
  • Заготовки на зиму
  • Закуски
  • Здоров'я
  • Консервація
  • Кухонне приладдя
  • М'ясні рецепти
  • М’ясні рецепти
  • Напої
  • Облаштування кухні
  • Перші страви
  • Популярні рецепти салатів
  • Рецепти з морепродуктів
  • Рецепти з овочів
  • Рецепти здоров'я
  • Рецепти читачів
  • Різне
  • Салати
  • Складні рецепти
  • Соуси
  • Страви з курки
  • Суші та роли