Заливні пироги не можуть не радувати простотою приготування, різноманітністю рецептів і відмінним смаком. Одним з найбільш популярних видів такої випічки є пиріг з капустою. Тісто для частування готують на майонезі, ряжанка, сметані, але найбільш пишним виходить то, в яке додають кефір. Таким рецептом я хочу поділитися з вами.
Покроковий рецепт заливного пирога з капустою на кефірі
Першим експериментом, після якого я раз і назавжди закохалася в цю випічку, був пиріг з капустою. Єдине, що я не знала деяких нюансів і начинка вийшла трохи жестковатой. Тому раджу початківцям кулінарам використовувати молоду капусту або ж попередньо згасити овоч до м’якості.
Складові:
- 280 г борошна;
- 200 мл кефіру;
- 200 мл сметани;
- 5 яєць;
- 1,5 ч. Л. розпушувача;
- 180 г вершкового масла;
- 2 ст. л. цукру;
- 1/2 ч. Л. солі;
- 450 г капусти;
- 1/3 пучка зеленої цибулі;
- спеції і приправи – за смаком.
приготування:
- Підготуйте продукти.Підготувавши продукти заздалегідь, ви заощадите час і сили
- Зваріть круто 3 яйця.
- Капусту наріжте смужками 1-1,5 см.Тонко наріжте капустяні листи
- Викладіть капусту в суху сковороду і обсмажте 2 хвилини на маленькому вогні.Трохи обсмажте капусту, додаючи в сковороду жиру
- Додайте зелену цибулю, готуйте 3 хвилини.Кількість лука залежить від ваших смакових уподобань
- Всипте в сковороду приправи за смаком, вимкніть плиту.Начинку можна доповнювати спеціями і приправами на свій розсуд
- Варені яйця наріжте кубиками і змішайте з капустою.Варені яйця зроблять начинку більш ситної
- 160 г розтопленого вершкового масла змішайте з кефіром, сметаною, цукром і сіллю.Перед приготуванням тесту вершкове масло слід розтопити і остудити
- Збийте яйця до однорідної консистенції.Яйця потрібно трохи збити
- Влийте яйця в вершково-кефірну суміш.Спочатку змішайте рідкі складові тесту
- Помішуючи тісто віночком або міксером на мінімальній швидкості, додайте просіяне з розпушувачем борошно.Додаючи борошно, не переставайте помішувати тісто
- Форму для випічки змастіть вершковим маслом.Щоб пиріг легко витягувався з форми, змастіть її невеликою кількістю жиру
- Перекладіть у форму 1/2 частина тесту.Спочатку слід влити в форму тільки половину тіста
- Далі – викладіть капустяну начинку і розподіліть її по всій поверхні заготовки.
- Влийте в форму другу частину тесту.Розподіліть другу частину тесту так, щоб вона повністю покривала начинку
- Помістіть форму в попередньо розігріту до 200 градусів духовку і випікайте протягом півгодини.Ставте заготовку в заздалегідь розігріту духовку
- Перевірте готовність тесту зубочисткою, проткнув його. Якщо паличка залишиться сухою, пиріг можна витягати з духовки, волога – готуйте страву ще 10-15 хвилин.Час приготування може змінюватися в залежності від вашої духовки
- Готовий пиріг накрийте рушником і залиште на чверть години.
- Наріжте частування порційними шматочками.Пиріг можна подати на стіл теплим або холодним
Відео: заливний пиріг з капустою на кефірі
Заливний пиріг з капустою – смачне і дуже просте в приготуванні блюдо, яким можна порадувати близьких навіть не маючи великого кулінарного досвіду. Якщо ви вже знайомі з цією стравою, поділіться своїм рецептом в коментарях нижче. Смачного!