Приготування їжі в мультиварці користується популярністю у багатьох кулінарів-любителів. Не дивно, адже кухонні електропомощніца значно полегшує працю готує, а створені з її допомогою страви смачні і апетитні. Крім перших і других страв, в мультиварці можна приготувати і прекрасну випічку. Наприклад, пиріг з варенням, рецепт якого я опишу далі.
Покроковий рецепт приготування пирога з варенням в мультиварці
Першою, хто повідав мені про чудеса випічки в мультиварці, стала моя сусідка, яка завжди намагається купувати всі новинки для полегшення домашньої праці. Жінка розповіла мені про те, як легко приготувати пиріг з варенням в мультиварці, а пізніше продемонструвала сам процес і пригостила чашкою чаю з шматочком цієї чудової випічки.
Складові:
- 200 г пшеничного борошна;
- 150 г цукрового піску;
- 1 яйце;
- 1 ч. Л. соди;
- 250 мл вишневого варення без кісточок;
- 5 г вершкового масла;
- цукрова пудра для посипання.
приготування:
- Підготуйте продукти.Викладіть на робочу поверхню необхідні інгредієнти
- Вишневе варення перекладіть в миску, додайте соду. Гасити соду не потрібно, так як її загасити кислота, що міститься в вишнях.Чи не гасіть соду, так як це зробить кислота з ягід
- Змішайте обидва інгредієнта (з’явиться невелика кількість піни), відставте в сторону.Під час змішування соди і варення з’явиться трохи піни
- В окрему миску всипте цукор і вбийте яйце.Яйця і цукор змішуються в окремій ємності
- Міксером або віночком збийте яйце і цукор до утворення піни.Яйця і цукор можна змішати міксером або звичайним віночком
- Змішайте отриману суміш з сумішшю варення і соди.Влийте яєчно-цукрову суміш в варення з содою
- Всипте в суміш просіяне борошно, ретельно вимішайте масу так, щоб не залишилося борошняних грудочок.Борошно для пирога рекомендується просіяти
- Чашу мультиварки змастіть вершковим маслом.
- Перелийте тісто в мультиварку, закрийте кришку і випікайте частування 1 годину в режимі «Випічка».
Час приготування пирога може змінюватися в залежності від індивідуальної моделі кухонної електропомощніци.
Приблизний час приготування пирога становить 1 годину
- Перевірте готовність пирога за допомогою дерев’яної шпажки. Якщо тісто пропеклося, вимкніть прилад і залиште пиріг всередині мультиварки на третину години.Після приготування дайте пирога трохи охолонути в чаші мультиварки
- Готовий пиріг обережно вийміть, перекладіть на блюдо і посипте цукровою пудрою.Пиріг можна посипати цукровою пудрою або дрібним цукром
- Подавайте пиріг цілком або нарізавши порційними сегментами.Подавайте ласощі цілком або порційними шматочками
Нижче пропоную альтернативний варіант пирога з варенням в мультиварці.
Відео: тертий пиріг з варенням в мультиварці
Якщо ви любите колекціонувати рецепти простих, але дуже смачних страв до чаю, обов’язково додайте в закладки і цю сторінку. Пиріг з варенням в мультиварці припаде до смаку всім, хто його спробує. Смачного!