Якщо ви любите легкі і ніжні десерти, то вам слід спробувати ангельський бісквіт. Його назва говорить сама за себе. Він виходить дуже повітряним, просто невагомим, як хмарка! На основі такого бісквіта можна приготувати повноцінний торт, але смачніше всього подати його в якості самостійного десерту. Щоб відтінити солодкість бісквіта, при подачі доповніть його кисло-солодким ягідним соусом або лимонним курдом.
Інгредієнти для приготування ангельського бісквіта (на кексову форму діаметром 22 см):
- яєчні білки – 7 шт.
- цукрова пудра – 190 г
- борошно пшеничне – 80 г
- ванільний цукор – 1 ч. л.
- лимонний сік – 1 ч. л.
Рецепт приготування ангельського бісквіта:
Підготуйте сухі інгредієнти. Змішайте і просійте разом борошно і половину цукрової пудри.
В іншій ємності змішайте разом цукрову пудру і ванільний цукор.
У велику чисту і суху миску вилийте білки і збийте їх на невеликій швидкості міксера до утворення легкої піни. В отриману масу додайте лимонний сік.
Продовжуючи збивати, частинами введіть суміш цукрової пудри і ванілі. Збивайте на середній швидкості міксера!
Збивайте білки до м’яких піків. Будьте уважні і не «перебити» їх. У готовому вигляді білкова маса повинна стати блискучою, пухнастою, але, якщо миску нахилити на бік, то маса буде прагнути вилитися.
В кілька прийомів віночком або лопаткою вмішайте суміш борошна і цукрової пудри.
обережно Перемішуйте до тих пір, поки суміш не стане однорідною.
Готове тісто викладіть у форму. Що стосується форми, то найчастіше для випічки ангельського бісквіта прийнято брати форму з отвором в центрі. Попередньо форму нічим не змащують, щоб бісквіт міг чіплятися за стінки і таким чином зростати.
Випікайте бісквіт в розігрітій до 170 С духовці близько 30-35 хвилин. Залежно від розмірів вашої форми і просто від особливостей вашої духовки час випічки ангельського бісквіта може відрізнятися, тому через 30 хвилин перевірте його шпажкою на готовність і, якщо потрібно, випікайте далі.
Готовий бісквіт акуратно дістаньте з духовки і залиште остигати верх ногами. Приміром, можете одягнути форму на винну пляшку. Це робиться для того, щоб ангельський бісквіт під час охолодження не просів під власною вагою. У такому вигляді залиште остигати на 1 годину.
Через годину за допомогою силіконової лопатки дістаньте бісквіт з форми і перекладіть на блюдо.
Подавайте ангельський бісквіт з великою кількістю ягідного соусу!
Смачного!