Якщо ви ласун і любите пробувати щось нове, то вам обов’язково потрібно приготувати ці ніжні трикутнички з маком на пісочно-дріжджовому тісті. Вся ніжність цієї випічки з маковою начинкою зосереджена в тесті. Адже воно не зовсім звичайне. Це тісто поєднує в собі легкість дріжджового і розсипчастість пісочного, і воно прекрасно поєднується з найрізноманітнішими начинками.
Інгредієнти для приготування трикутників з маком:
- борошно пшеничне – 300 г
- цукрова пудра – 2 ст. л.
- дріжджі свіжі пресовані – 20 г
- масло – 125 г
- яйце куряче – 1 шт.
- вершки (10-15%) – 70 мл
Для макової начинки:
- мак – 80 г
- цукор – 100 г
- волоські горіх – 40 г
- родзинки – 20 г
Рецепт приготування випічки з маковою начинкою:
Спочатку приготуємо дріжджову бовтанку. У вершки (також можна взяти молоко) кімнатної температури додаємо цукрову пудру і свіжі дріжджі. Отриману суміш відставляємо в сторону, щоб дріжджі розмокли і швидше перейшли в розчин.
Підготуємо пісочну основу. Для цієї мети скористаємося комбайном, якщо комбайна в наявності немає, тоді весь заміс виконуємо вручну. Отже, в чашу комбайна засипаємо все борошно і додаємо в неї шматочки холодного масла.
Перетираємо суміш до отримання дрібної крихти.
Дріжджову суміш перемішуємо до повного розчинення дріжджів. Дріжджовий розчин разом з цілим курячим яйцем додаємо в масляну крихту.
Перемішуємо суміш до отримання пластичного тіста. Вимішувати його не потрібно. На цьому етапі тісто може трохи липнути до рук – це нормально.
Стіл припыляем борошном, викладаємо отримане тісто і збираємо його в кулю. Кладемо його в пакет і відправляємо в холодильник на 1-2 години.
Підготуємо макову начинку. Мак висипаємо в каструлю і заливаємо його водою. Води можете налити більше або менше, головне, щоб вона повністю покривала мак. Варимо мак на середньому вогні 10-15 хвилин. Також замість відварювання, мак можна запарити крутим окропом.
Відварений мак відкидаємо на дрібне сито.
Разом з цукром протираємо мак в ступі, подрібнюємо в м’ясорубці або подрібнюємо в кавомолці. Кількість цукру для начинки підбирайте на свій смак.
Родзинки промиваємо, волоські горіхи рубаємо ножем. Горіхи і родзинки додаємо до маку, начинку перемішуємо.
Через 1-2 години дістаємо тісто з холодильника і розгортаємо його до товщини 3-4 мм
Чашкою або металевою виїмкою вирізаємо гуртки однакового діаметру (в нашому випадку використовувалося кільце діаметром 9 см). Обрізки тіста збираємо і також розкачуємо.
У центрі на кожен гурток тесту викладаємо макову начинку.
Защипуємо у формі трикутника з невеликим отвором в центрі. Защипуємо краї тіста ретельно.
Викладаємо пиріжки з маком на деко і випікаємо в розігрітій до 180-190 С духовці близько 15 хвилин або поки зверху трикутнички не покриються скоринкою золотистого кольору.
Готовим трикутниках даємо трохи охолонути і за бажанням присипаємо цукровою пудрою.
Оригінальна випічка з маковою начинкою готова!
до Речі, якщо хочете зробити процес приготування більш швидким, то в якості начинки можна використовувати вже готову макову суміш, яку можна купити в магазині.
Смачного!