Всі ми вживаємо рис, причому готуємо його набагато частіше інших круп. Нейтральний смак цієї страви дозволяє поєднувати його практично з усіма продуктами – починаючи від м’яса і закінчуючи фруктами. І при всьому при цьому, рідко хто знає, як правильно зварити смачну рисову кашу. В ідеалі рис повинен розсипатися, зернятка з легкістю повинні відділятися один від одного. Недоваренный рис якраз має усі ці властивості, але нам потрібно абсолютно готове блюдо. Сьогодні ми поділимося секретом приготування ідеальної рисової каші.
Щоб зварити рисову кашу вам знадобиться:
- вода – 3 склянки
- рис – 1 склянка
- сіль – 1 ч. л.
- масло – 30 г
Рецепт приготування рисової каші на воді:
Рис перекладаємо в глибоку тарілку, яку наповнюємо холодною водою. Моєму, злегка перебираючи рис руками у воді. Якщо в процесі миття спливли насіння з ушкодженнями або з чорними вкрапленнями, а також можливий сміття, то все це слід витягти з води. Потім обережно зливаємо воду з тарілки. Можливо, може знадобитися більше однієї процедури миття.
Наповнюємо невелику каструлю 3-ма склянками чистої питної води і відразу ж закладаємо туди рис.
Додаємо у воду чайну ложку солі (з гіркою). Рис «любить» сіль, тому не бійтеся пересолити його.
Варимо рисову кашу, помішуючи, на малому вогні під нещільно закритою кришкою до повної готовності (приблизно 20-25 хвилин).
Потім знімаємо каструлю з вогню і перекладаємо кашу в друшляк або велике сито. Ретельно промиваємо рис у великій кількості холодної води. Таким чином ми змиваємо крохмаль, який виділився під час варіння. Саме він склеює рис і не дає йому бути розсипчастим.
Знову перекладаємо рисову кашу в каструлю, включаємо малий вогонь і додаємо шматочок вершкового масла. Підігріваємо і перемішуємо рис з маслом.
Як бачите, зварити рисову кашу не складає ніяких труднощів, все робиться швидко і просто.
А в підсумку виходить смачний гарнір до будь-яких м’ясних або рибних страв.
Смачного!