Сушені яблука – справжнє джерело вітамінів і корисних речовин, адже при такому варіанті заготовки вони максимально зберігають всі свої якості. З сушених яблук можна приготувати безліч різноманітних страв: з них варять повидло, компоти і киселі, роблять варення, узвар і фруктовий оцет. Сьогодні пропонуємо засушити яблука з допомогою електросушарки, щоб насолоджуватися корисними і ароматними напоями з сушеними плодами протягом усіх зимових місяців.
Такі сушені яблука – відмінний варіант для приготування напоїв в зимовий час. Додавши до них жменю м’яти або лаванди, затока масу крутим окропом і давши настоятися, ви зможете насолоджуватися надзвичайно смачним і ароматним чаєм в колі своєї родини. Такі напої підвищують імунітет, покращують загальний стан, допомагають впоратися з застудою або грипом.
Для сушіння яблук у електросушарці підходять соковиті плоди будь-якого сорту. Їх можна заготовляти як з шкіркою, так і очистивши її за допомогою гострого ножа. Для приготування напоїв бажано сушити яблука невеликими шматочками. Зберігати таку заготовку рекомендується в скляному ящику, щільно закривши його кришкою.
Для сушіння яблук у електросушарці знадобиться:
- яблука
- гострий ніж
- електросушарка
- серветка кухонна/рушник
Сушіння яблук у електросушарці – покроковий рецепт з фото:
Готуємо необхідні компоненти. Промиваємо соковиті фрукти під проточною водою, видаляємо зайву вологу.
Розрізаємо яблука на чотири частини і отримуємо серцевину.
Потім подрібнюємо яблука невеликими тонкими шматочками (або часточками).
Викладаємо шматочки яблук на решітку електросушарки, розподіляючи масу по всьому периметру в один шар. Сушіння яблук у електросушарці займе як мінімум кілька годин (температура – 50-60 градусів). Готовність продукту визначаємо за його розміром і текстурі.
Зберігати сушені яблука потрібно в контейнері, що щільно закривши кришкою.
Смачного!