Яблучне повидло – класична солодка заготовка, яку зможе приготувати навіть сама юна господиня. Це відмінне доповнення до млинців і творожникам, булочкам і пирогів. Густе, щільне, з насиченим ароматом і приємною текстурою повидло з яблук на зиму в мультиварці можна зробити лише за годину-півтора. Завдяки тому, що яблука не чистяться від шкірки, ви можете значно заощадити свій час і зусилля.
Для приготування яблучного повидла на зиму можна використовувати яблука будь-якого сорту. Бажано, щоб вони мали насиченим, яскравим ароматом і смаком.
Так як повидло має густу, щільну текстуру, намагайтеся якомога частіше перемішувати масу під час його приготування. Так ви зможете уникнути пригорання продукту до чашу мультиварки.
Інгредієнти для приготування яблучного повидла в мультиварці:
- яблука – 1 кг
- цукор – 600 г
- вода – 100 мл
Рецепт приготування повидла з яблук на зиму в мультиварці:
Готуємо соковиті плоди: промиваємо, нарізаємо довільними шматочками і викладаємо в чашу кухонного гаджета.
Наливаємо у ємність рекомендовану норму очищеної води. Встановлюємо мультиварку на режим «Гасіння».
Чекаємо 15 хвилин. За цей час сегменти яблук стануть м’якими.
Подрібнюємо яблучну масу у блендері або комбайні.
Висипаємо в миску з яблучним пюре рекомендовану норму цукру-піску. Ретельно перемішуємо масу, щоб цукор розчинився.
Готуємо повидло з яблук в мультиварці на режимі 40 хвилин. Намагаємося регулярно перемішувати пюре, щоб маса не пригоріла. Час приготування повидла можна збільшити на 20-30 хвилин (залежно від густоти маси).
Розливаємо кипляче пюре з скляним банкам і герметично закрити.
Смачне і корисне яблучне повидло на зиму в мультиварці готово!
Зберігаємо заготовку в темній коморі або холодному погребі.
Смачного!