Пропонуємо вам разом з нами замаринувати буряки на зиму, повністю виключивши зі складу інгредієнтів оцет. Цей не дуже корисний консервант ми замінимо на лимонну кислоту. Смак буряка, маринованої таким чином, нітрохи не гірше, ніж класичний варіант з оцтом, а більш висока ступінь корисності готового продукту незаперечна.
Інгредієнти для заготівлі буряків на зиму без оцту:
- буряк (молодий овоч) – 400 г
- чорний перець (горошком) – 10 шт. на 1 літр
- лавровий лист – 3 шт.
- вода – 1 л
- сіль (тільки великокристалічна) – 2 ст. л.
- лимонна кислота (у гранулах) – 1 ч. л.
- цукор – 3 ст. л.
Буряки на зиму без оцту – рецепт з фото:
Підготуємо продукти. Кількість буряків у нас виходить на літрову банку, а кількість маринаду будемо коригувати в процесі. Порожню банку ретельно промиємо і стерилізуємо, кришки прокип’ятимо.
Зваримо буряк до повної готовності. Почекаємо, поки охолоне. Очистимо її від шкірки. Ретельно помиємо в холодній воді. Нашинкуем відварну буряк брусочками. Скористаємося для цього овочевий теркою.
В простерилизованную банку на дно засиплемо горошки перцю, покладемо лавровий листочок і не дуже щільно викладемо брусочки з буряка.
В каструлю, заллємо воду. Туди ж засиплемо цукор, додамо лимонну кислоту і посолимо. Доведемо отриману суміш до кипіння.
Гарячим маринадом заллємо буряк банки по плічка.
Щільно закупорим заповнену банку кришкою. Перевернемо, закутаем ковдрою. Дочекаємося, поки вона повільно охолоне і відправимо на зберігання.
Буряк маринована без оцту на зиму готова!
Смачного!