500 рецептів
Різне

Гарбузовий бісквіт – рецепт з фото

by admin 7 Вересня, 2017 No Comments

Винахід кондитерів-кулінарів Франції продовжує підкорювати наші розуму і шлунки ось уже кілька століть. Бісквіт – смачна борошняна основа практично всіх тортів і тістечок, повітряна, ніжна, злегка волога і дуже ароматна. Так як на вулиці осінь, неодмінно спробуйте приготувати гарбузовий бісквіт. Крім чарівного кольору, який додасть тесту гарбуз, бісквіт стане ще ніжніше і пухнасті за рахунок структури гарбузового пюре. Завдяки додаванню лимонного соку і цедри бісквіт стає настільки ароматні й цікавіше, що при бажанні з нього можна зробити не менш чудовий тортик, перемазав бісквітні коржі будь-яким підходящим кремом.

Щоб приготувати гарбузовий бісквіт знадобиться:

  • пюре з гарбуза – 120 г
  • яйця – 4 шт.
  • цукор – 180 г
  • лимон – 0,5 шт.
  • борошно – 120 г
  • розпушувач – 1 ч. л.
  • ванілін – 2 щіпки
  • сіль – 1 щіпка

інгредієнти

Як приготувати гарбузовий бісквіт – рецепт з фото:

Для того щоб приготувати необхідну порцію гарбузового пюре запечемо шматочки солодкої гарбуза в духовці або в мікрохвильовій печі. Де і як ви будете запікати в цілому, не має значення, однак в мікрохвильовій печі цей процес відбувається набагато швидше. Для запікання близько 150 грамів гарбуза нам знадобилося 6 хвилин при максимальній потужності 800 Вт.

гарбуз

М’які гарбузове кубики охолоджуємо і без додавання цукру і води (!) подрібнюємо занурювальним або коктейльним блендером. Якщо гарбуз була повністю розм’якшена печі, вона добре измельчится в пюре без грудочок.

гарбузове пюре

Для ароматизації гарбузового бісквіта нам знадобиться половина лимона. З лимонної шкірки знімаємо цедру спеціальним інструментом або звичайною залізною дрібній тертці, з решти видавлюємо сік лимона. Соку потрібно зовсім небагато – 20-30 мл буде цілком достатньо.

лимон

Починаємо готувати бісквітне тісто. Відокремлюємо для нього жовтки яєць, білки відправляємо в чистий посуд, вони нам знадобляться трохи пізніше. Жовтки з’єднуємо з половиною порції цукру, половину залишаємо для збивання білків.

жовтки і цукор

Збиваємо жовтково-цукрову масу ретельно, поки вона не перетвориться на якусь подобу густого, повітряного крему. Коли все буде готово – акуратно вводимо остигле гарбузове пюре на малих обертах блендера/міксера.

гарбузове пюре

Не збільшуючи швидкості, вливаємо сік лимона, додаємо цедру.

лимонний сік і цедра

В отриману лимонно-гарбузову суміш просіваємо борошно з ваніліном і розпушувачем.

борошно

Вмішуємо борошняну сипку суміш до отримання рівномірного по кольору рідкого тіста.

гарбузове тісто

Білки збиваємо з дуже невеликою кількістю солі в круту пінну масу. Під час збивання підсипаємо залишився цукор-пісок.

збиті білки

Білки стали стійкими і глянсовими, вони не пливуть і тримають форму – можна починати вводити їх у бісквітне тісто.

бісквітне тісто

Вводимо невеликими порціями, щоб в результаті отримати пишну структуру бісквіта.

перемішати

Виливаємо тісто у форму, розрівнюємо. Дно форми заздалегідь застеляємо пергаментом.

тісто для гарбузового бісквіта

Випікаємо гарбузовий бісквіт близько 40 хвилин при температурі 180. Якщо навіть ваш бісквіт зарум’яниться раніше, краще зменшити температуру випікання, але витримати, не відкриваючи дверцята всі 40 хвилин. Інакше він може не пропектися всередині і при вийманні – обпасти. Як тільки час випічки закінчиться – бісквіт виймаємо, даємо трохи охолонути у формі, витягаємо з форми, перевертаємо догори дном. У такому вигляді ваш гарбузовий бісквіт може охолоджуватися і «відпочивати» від 2 до 8 годин.

гарбузовий бісквіт рецепт з фото

Після чого ріжемо на коржі для торта…

бісквіт з гарбузовим пюре

… або просто, присипавши цукровою пудрою – угощаемся з чаєм або молоком.

гарбузовий бісквіт рецепт

Гарбузовий бісквіт готовий!

гарбузовий бісквіт

Смачного!

Інші рецепти:

Гречаники: рецепт з фаршем в томатному соусі

Фізаліс овочевий - рецепт приготування на зиму з фото

Яблучний пиріг з готового листкового тіста (+ карамельний соус) - рецепт з фото

Як захистити свій будинок або квартиру від злодіїв?

Котлети з перловки – рецепт з фото

Варення з гарбуза з апельсином - рецепт

  • Previous Буряки на зиму без оцту – Покроковий рецепт з фото8 років ago
  • Next Оселедець солона в домашніх умовах – дуже смачна! – Покроковий рецепт з фото8 років ago

Категорії

  • Випічка
  • Десерти
  • Другі страви
  • Заготовки на зиму
  • Закуски
  • Здоров'я
  • Консервація
  • Кухонне приладдя
  • М'ясні рецепти
  • М’ясні рецепти
  • Напої
  • Облаштування кухні
  • Перші страви
  • Популярні рецепти салатів
  • Рецепти з морепродуктів
  • Рецепти з овочів
  • Рецепти здоров'я
  • Рецепти читачів
  • Різне
  • Салати
  • Складні рецепти
  • Соуси
  • Страви з курки
  • Суші та роли