Головна мета дитячої кулінарії — створювати максимально корисну і засвоюється їжу, і при цьому вона повинна бути смачною, щоб ваше чадо не вернуло від неї свій носик. Молочна гарбузова каша з рисом, безсумнівно, заманить діток своєю яскравою забарвленням. Другим складовим буде рис, який відмінно поєднується з гарбузом. Додавання сухофруктів помітно прикрасить смакову палітру каші і зробить її ще більш корисною. Такий сонячний сніданок подарує настрій на цілий день!
Інгредієнти для приготування гарбузової каші з рисом на молоці:
- гарбуз – 500 г
- рис – 100 г
- молоко пастеризоване – 200 г
- цукор – 2 десертні ложки
- масло вершкове – 30 г
- родзинки – 50 г
- курага – 50 г
Гарбузова каша з рисом на молоці – рецепт з фото на плиті:
З гарбуза зняти жорстку шкірку, вийняти всі прожилки і насіння, добре вимити, нарізати довільними шматочками, розмір і форма не має значення, так як гарбуз після варіння буде подрібнюватися блендером.
Скибочки гарбуза занурити в ємність відповідного розміру, налити води, щоб вона повністю покривала гарбуз. Встановити каструлю на плиті, після бурління зменшити нагрів, уварювати шматочки близько 10 хвилин, за цей час вони повинні дійти до готовності.
Воду, в якій варився гарбуз, повністю злити, а відварені скибочки перетворити в гладке пюре за допомогою блендера або звичайною товкучки.
В гарбузову масу вилити відміряну кількість пастеризованого молока, повторно встановити суміш на плиті.
Рис ретельно промити, змінивши воду кілька разів, закинути в ємність з гарбузом і молоком, дочекавшись стадії активного кипіння.
Підготувати вітамінну начинку для молочної гарбузової каші з рисом — ізюм добре промити, курагу подрібнити брусочками середнього розміру. Не варто курагу кришити занадто дрібно, вона повинна добре відчуватися в готовому блюді.
Завантажити підготовлені сухофрукти в каструлю з гарбузовою кашею.
Ближче до кінця варіння всипати вказану порцію цукру, його кількість може змінюватись в залежності від особистих уподобань. Під час приготування молочну гарбузову кашу з рисом слід постійно перемішувати, щоб уникнути пригорання.
Коли рис дійде до потрібного стану, на це піде приблизно 15 хвилин, прибрати кашу з плити. Кинути щедрий шматок масла, розчинити його в кашу, дати трохи часу настоятися.
Смачна і корисна гарбузова каша з рисом на молоці готова!
Смачного!