Якщо вам по душі нестандартні солодкі заготівлі, то цей рецепт заслуговує вашої уваги. Рецептура приготування гарбузового джему з додаванням апельсина дуже проста, створюється він на одному диханні. Щоб надати джему особливий шарм, киньте в нього щіпку кориці і кілька гілочок гвоздики.
Для приготування варення з гарбуза з апельсином на зиму необхідно:
- гарбуз – 550 г
- апельсин – 1 шт.
- цукровий пісок – 280 г
- вода – 100 мл
- гвоздика – 6 шт.
- кориця – щіпка
Примітка: з даної кількості інгредієнтів на виході виходить баночка 0,5 л.
Варення з гарбуза з апельсином – рецепт:
Гарбуз треба очистити від твердої шкірки, видалити все насіння та нутрощі, сполоснути водою, нарізати часточками, розмір і форма не має значення, так як всі складові страви будуть подрібнюватися до консистенції пюре.
В сотейник відповідного розміру влити невелику кількість води, занурити скибочки гарбуза. Встановити ємність на конфорку, після стадії бурління зменшити нагрів до середнього розміру.
Апельсин звільнити від верхнього шару разом з плівками — білою частиною шкірки. Намагайтеся не пошкодити плоть апельсина, інакше сік почне бризкати і забруднить ваші руки. Отчищенный апельсин довільно подрібнити, закидати в сотейник тільки після 10 хвилин уварювання гарбуза.
Всипати отмеренную порцію цукрового піску, перемішати.
Коли гарбузове кубики просочаться цукровим сиропом, приправити їх дрібкою кориці і гілочками гвоздики. Варити суміш ще близько 20 хвилин, але час також можна визначати за станом гарбуза. Наприкінці варіння майже вся вода повинна випаруватися. Повторно довести суміш до кипіння і зняти з плити.
З допомогою потужного блендера перетворити вміст сотейника в гладке гарбузово-апельсинове пюре, попередньо прибравши гілочки гвоздики.
Гарячий джем з гарбуза з апельсином розфасувати по заздалегідь простерилизованным баночках, закрутити ключем або гвинтовими кришками, в залежності від обраних банок.
Перевернути баночки кришками вниз, укутати максимально товстим пледом, утримувати під ним якомога довше, тим самим забезпечуючи гарбузової джему додаткову стерилізацію і тривале зберігання.
Сонячний і ароматний варення з гарбуза з апельсином готовий!
Залишається переставити баночку на зиму в приміщення з низькою температурою.
Смачного!