Цей чудовий ароматний напій захопить навіть гурманів. З світло-рожевих пелюсток чайної троянди виходить лікер коралового кольору. Лимонна кислота і цукор створюють той дивовижний баланс, в якому зовсім немає натяку на нудотність. В лікері з пелюсток троянд яскраво виражений смак квіткової свіжості. Вишуканий напій подають у високих келихах. Лікер можна використовувати для просочення тортів, вийде просто неймовірний смак багатошарової випічки. Лікером з троянд поливають біле м’яке морозиво і деякі фруктові салати-коктейлі.
Інгредієнти для приготування лікеру з пелюсток чайної троянди:
- пелюстки чайної троянди – 280 г
- цукор – 4 склянки
- вода – 3 склянки
- лимонна кислота – 2 ст. л.
- горілка – 500 мл
Лікер з пелюсток чайної троянди в домашніх умовах – рецепт:
Щоб не зник тонкий аромат чайних троянд, зрізані бутони не можна тримати у холодильнику. До переробки приступають відразу, як тільки квіти зняли зі стебел.
Троянди миють холодною водою. Всередині бутонів люблять ховатися різні комахи. Якщо якась квітка став будиночком для жучків, його викидають, щоб не зіпсувати напій.
Відривають пелюстки, складають у глибоку миску. Якщо ви використовуєте сорт рожевого кольору, то зрізати підстави пелюсток не потрібно, так як вони досить м’які і не містять гіркоти. Якщо бордові троянди, то доведеться звільнитися від білих частин пелюсток.
В миску насипають 1 склянку цукру і кладуть всю зазначену в рецепті норму лимонної кислоти.
Пелюстки чайної троянди перетирають дерев’яною ложкою. Можна зробити це руками, надягнувши тонкі гумові рукавички. Розтирають пелюстки до появи рожевого сиропу. Колір рідини буде яскравим, так як про це подбає лимонна кислота.
Рожеві пелюстки перекладають у скляну завинчивающуюся банку, ставлять на 2 дні в холодильник. За цей час кількість сиропу збільшиться.
Підготовлені витримані пелюстки перекладають у дволітрову банку.
Варять сироп, з’єднавши 3 склянки цукру і три склянки води.
Коли сироп охолоне, його переливають в банку з пелюстками чайної троянди, розмішують.
Банку закривають кришкою і ставлять у холодильник на 10 днів.
Основу лікеру проціджують, поклавши на сито два шари марлі. Пелюстки віджимають і викидають.
Рожевий сироп змішують з горілкою, переливають в пляшку.
Охолоджений напій можна розливати по келихах. Зберігати лікер з пелюсток чайної троянди потрібно в холодильнику в скляних пляшках з щільними кришками. Термін зберігання – 4 місяці, час витримки не впливає на смак лікеру.
Смачного!