Якщо ви або ваша сім’я – любителі поживних сніданків, то ось вам чудовий рецепт смачного пирога, який настільки простий, що його можна без особливих зусиль приготувати і з пізнього вечора. До світанку він як раз охолоне й стане для вас чудовим початком дня разом з чашкою міцної кави. Тепер, коли ви сповнені енергії, можна вирушати на щоденні робочі «подвиги» у вигляді здачі звітів та проектів своєму шефу…
Інгредієнти для швидкого приготування пирога з сардельками:
- борошно пшеничне – 200 г
- яйце куряче – 1 шт.
- масло – 100 г
- картопля відварна в мундирі» – 3-4 шт.
- зелень (кріп, петрушка, кінза) свіжа – 1 пучок
- сардельки – 3 шт.
- твердий сир – 100-150 г
- кетчуп – 1,5 ст. л.
- сметана – 2 ст. л.
- сіль – за смаком
Рецепт приготування пирога з сардельками і картоплею:
Приготування пирога почнемо з пісочного тіста: потрібно змішати вершкове масло (бажано охолодити його в холодильнику або використовувати заморожену), яйце і просіяне борошно з дрібкою солі.
Інгредієнти пробити в комбайні або з’єднати вручну дуже і дуже швидко, щоб масло не почало підтавати. Як тільки інгредієнти почали скріплювати між собою – зліпити все в кулю і перекласти в холодильник.
Так як пісочне тісто вимагає до себе особливого «прохолодного» ставлення (а це означає, що воно повинне бути мінімально піддано впливу теплої температури повітря) заздалегідь підготувати всі продукти для начинки пирога. Бульби картоплі відварити (якщо заздалегідь не отварен), остудити, натерти на тертці або розім’яти виделкою, сардельки очистити і нарізати кружечками завтовшки близько півсантиметра, свіжу зелень дрібно подрібнити, підготувати сметану і кетчуп, натерти твердий сир.
Швидко розкачати тісто за формою і наколоти виделкою, щоб не вздувалось.
Для соковитості змішати сметану і кетчуп (якщо хочете зробити пиріг посытнее – використовуйте майонез і кетчуп), розподілити по всій поверхні тіста.
На сметану і кетчуп покласти картоплю з подрібненою свіжою зеленню. За бажанням – посолити, залежно від сорту сардельок, адже вони також містять певну кількість солі.
На картопляну масу розкласти кружечки з сардельок.
В кінці присипати пиріг сиром і поставити в розігріту духовку.
Запікати при 200 градусах 20-30 хвилин.
Готову випічку трохи остудити, звільнити від форми і розрізати на порції – пиріг з сардельками і картоплею готовий!
Смачного!