Ламінгтон – це смачне і просте у приготуванні тістечко з австралійської кухні. Готується тістечко на основі легкого ванільного бісквіта, який покривається шоколадною глазур’ю і обвалюється в кокосовій стружці. Іноді ці тістечка готуються двошаровими, перекладаючи два шари бісквіту густим джемом. Звучить просто, але виходить дуже ніжно і смачно. Щоб прискорити і злегка спростити приготування, бісквіт приготуйте з вечора і залиште вистоятися. Так його буде легше нарізати рівними шматочками і простіше вмочати в глазур (він практично не буде кришитися).
Інгредієнти для приготування ламінгтонів (на форму розміром 22х22 см):
Для тіста:
- яйця курячі – 3-4 шт. (вагою 200 г)
- цукор – 125 г
- ванільний цукор – 1 ч. л.
- борошно пшеничне – 125 г
- масло – 25 г
Для глазурі:
- шоколад – 150 г
- молоко – 80 г
- масло – 25 г
- кокосова стружка – 200 г (для обсипання)
Рецепт приготування ламінгтонів:
Приготуйте тісто для бісквіту. У вогнетривку миску розбийте яйця. Всипте до них цукровий пісок і ваніль.
Злегка збовтайте їх віночком.
Поставте миску на водяну баню так, щоб дно миски не діставало до поверхні киплячої води. Збийте яйця з цукром міксером протягом 5-7 хвилин, за цей час вони повинні перетворитися в дуже пишну масу.
Зніміть миску з водяній бані і продовжуйте збивати суміш при максимальній швидкості міксера ще 5-7 хвилин. За цей час маса повинна охолонути і перетворитися в щільну і стійку піну.
У миску просійте борошно (за бажанням, можете додавати її частинами, а всю відразу) і вінчиком або лопаткою акуратно вмішайте її в тісто.
Вершкове масло розтопіть, дайте йому трохи охолонути і влийте його по стінках миски в тісто.
Перемішайте до однорідності.
Форму розміром 22х22 см застеліть папером для випічки. Наповніть її тестом. Дном форми постукайте по столу, щоб з тіста вийшли великі бульбашки повітря.
Випікайте бісквіт для ламінгтонів в розігрітій до 180 С духовці протягом 30 хвилин (час може відрізнятися, орієнтуйтеся на свою духовку). Готовий бісквіт повинен пружинити при натисканні і шпажка, якщо нею проколоти бісквіт в центрі, повинна виходити без слідів липкого тіста.
Готовий бісквіт вийміть з форми, перенесіть на решітку і залиште до повного охолодження.
Приготуйте глазур. Для цього шоколад (можете взяти чорний чи молочний, або їх суміш) поломайте на невеликі шматочки. Молоко нагріти до гарячого і залийте їм шоколад. Перемішуючи лопаткою до тих пір, поки шоколад повністю не розплавиться. Якщо раптом суміш охолоне, а шоколад повністю не розтопиться, то злегка прогрійте глазур в мікрохвильовці.
В самому кінці вмішайте вершкове масло. Дайте глазурі повністю охолонути.
Зберіть тістечко ламінгтон: остиглий бісквіт розрізати на 16 рівних частин.
Візьміть шматочок бісквіта і зі всіх сторін умочіть його в глазур.
Потім обваляйте його в кокосовій стружці.
Таким чином, як показано на фото, поступите з кожним шматочком бісквіта.
Австралійське тістечко ламінгтон готово!
Можна подавати до столу і пригощатися!
Смачного!