Хочете ідею для смачного чаювання на сніданок, коли хочеться чогось солодкого, але готувати немає часу або лінь? Приготуйте англійська хлібний пудинг! Шматочки хліба, змащені позитивним ароматним джемом з абрикосів, просочені ніжністю заливки з яйця і молока, посипані пелюстками мигдалю. Хрустка скоринка зверху і м’який м’якуш хліба всередині … Після такого сніданку крила виростуть і все буде під силу в цей день! Обов’язково снідайте!
Складові:
- невеликі скибочки батона – 10-12 штук
- масло вершкове солоне – 25 грам
- абрикосовий джем – 30 грам
для заливки:
- молоко – 60 мілілітрів
- яйце куряче – 1 штука
для посипання:
- пелюстки мигдалю – 1 столова ложка.
приготування
- Змастити рясно вершковим маслом все скибочки батона з одного боку.
- Два скибочки батона змастити рясно абрикосовим джемом з іншого боку, не змащеній вершковим маслом. З’єднати ці дві скибочки батона, щоб сторона, намазана вершковим маслом, накрилася стороною скибочки батона, який змазаний абрикосовим джемом. Розрізати з’єднані скибочки батона на 2 частини. Також вчинити з рештою скибочками батона.
- У невеликі формочки для випічки укласти змащені вершковим маслом і абрикосовим джемом скибочки батона скоринкою вгору.
- Приготувати молочно-яєчну заливку для хлібного пудингу. Для цього в невелику чашку розбити яйце, збити його злегка віночком. Потім влити необхідну кількість молока і добре збити до однорідності заливки.
- Приготовленої заливкою з молока і яєць залити укладені в форму для випічки скибочки батона. Дати постояти хвилин 10, щоб приготована молочно-яєчна заливка вбралася.
- Посипати пелюстками мигдалю.
- Запікати англійська хлібний пудинг в розігрітій до 180 градусів духовці близько 20 хвилин.
Господині на замітку:
- батон краще використовувати зачерствілий;
- замість абрикосового джему можна використовувати будь-який інший на ваш смак;
- буде смачніше, якщо замість молока використовувати вершки;
- можна приготувати хлібний пудинг з помідорами і зеленню;
- англійська хлібний пудинг можна приготувати не тільки порційно, але і у великій формі.