Якщо Ви любитель ситних і незвичайних салатів, то це рецепт для Вас. Салат має дуже цікавий смак, що відразу і не визначиш, з чого він. Ось такий він загадковий, звідси і назва. А яскравим акцентом в цьому салаті виступає проста зелена редька, але містить багато вітамінів, які так необхідні організму, особливо навесні. Вдалий тандем зеленої редьки з іншими інгредієнтами і в підсумку – оригінальний смак. Салат «Загадка» дуже ситний, але в той же час досить легкий. Цілком підходить для сімейної вечері, а й запросто зможе приємно здивувати гостей за святковим столом.
Складові:
- зелена редька невеликого розміру – 2 штуки (близько 500 грам)
- відварна свинина – 200 грам
- цибуля ріпчаста – 1 цибулина
- яйце куряче – 2 штуки
- рослинне масло – 1 столова ложка
- мелений гострий червоний перець – щіпка
- чорний перець мелений – за смаком
- сіль за смаком
- майонез – 2-3 столові ложки
- дрібно нарізану зелень петрушки – 2 столові ложки.
Рецепт приготування
- Зелену редьку помити, очистити, натерти на тертці для корейської моркви або нарізати тонкою соломкою. Натерту зелену редьку трохи присолити, перемішати і залишити на хвилин 10-15, щоб редька пустила сік. Так редька позбавляється від гіркоти.
- Відварну свинину порізати тонкою соломкою.
- Ріпчасту цибулю очистити, помити, дрібно нарізати.
- Яйця злегка збити виделкою з дрібкою солі. З яєчної маси на сковороді, змащеній олією, посмажити 2-4 тонких млинчика (все залежить від діаметра сковороди). Готові млинці згорнути рулетом і нарізати тонкою соломкою.
- З натертої редьки віджати сік. В одній чашці з’єднати порізане соломкою м’ясо, дрібно посічену зелень петрушки, натерту редьку, дрібно порізану цибулю і порізані соломкою яєчні млинці. Додати майонез, приправити меленим червоним гострим і чорним перцями, при необхідності присолити. Перемішати.
- Красиво викласти салат із зеленою редькою і відвареної свининою на блюдо і подати на стіл.
- Декілька порад:
- перед подачею салат бажано трохи охолодити;
- зелену редьку можна замінити дайконом;
- відварну свинину сміливо можна замінити відвареної яловичиною або відварною курячим м’ясом.