Безсумнівно, вдале і ефектне поєднання ніжного курячого м’яса і гострого імбиру створюють незабутні хвилини насолоди цим простим і в той же час вишуканим блюдом. Доповнюють цей міцний дует ніжні, м’які і ароматні яблука з корицею. Спробуйте, вам сподобається.
Складові:
- куряча грудка – 1 шт.
- яблука – 2 шт.
- імбир – 1 ч. ложка
- соєвий соус – 1 ст. ложка
- рослинне масло – для обсмажування філе
- сіль і спеції – за смаком.
Спосіб приготування
Курячі грудки необхідно розморозити. Зверніть увагу, що будь-яке м’ясо (будь то яловичина, м’ясо курки або риби) рекомендують розморожувати при кімнатній температурі. Будь-яке збільшення температури вище звичайної під час розморожування призводить до порушення структури м’яса, що позначається на кінцевому результаті не в кращу сторону. Двічі заморожувати м’ясо також не рекомендується. Розморожені курячі грудки (або готове філе) розрізати на пластинки, товщиною до одного сантиметра.
Візьміть спеціальний молоточок і відбийте шматочки курячого м’яса. Відбивати філе потрібно з двох сторін, сильно не стараючись.
Тепер розм’якшені шматочки курячого філе потрібно замаринувати. Маринад ми будемо використовувати не зовсім звичайний. Яблуко помийте, висушіть кухонним рушником, відріжте невеликий шматочок і перетріть на тертці з отворами середнього розміру. Відріжте невеликий шматочок кореня імбиру, помийте його, очистіть від шкірки і також перетріть на тертці. Додайте до яблучної кашки. Якщо у вас немає свіжого імбиру, можете використовувати сушений мелений імбир. Полийте маринад столовою ложкою соєвого соусу. Добре перемішайте.
Ретельно натріть маринадом шматочки курячого філе і залиште їх маринуватися на годину-півтори на столі, при кімнатній температурі.
Поки куряче філе маринується, підготуйте яблучний гарнір. Яблука помийте, висушіть серветкою. За допомогою спеціального інструменту видаліть у яблук серцевину і порубати яблука на круглі часточки завтовшки 1 см. Якщо у вас немає спеціального інструменту, тоді сначла порубати яблуко, а потім за допомогою звичайного кухонного ножа видаліть з кожної часточки серцевину з насінням. Сковороду розігрійте, додайте на неї зовсім трохи соняшникової олії і обсмажте яблучні шматочки з двох сторін. Яблука потрібно посипати корицею з обох сторін. Зверніть увагу, що готові яблука повинні бути м’які, але вони не повинні розвалюватися.
З шматочків курячого філе приберіть надлишки маринаду, розігрійте сковороду з соняшниковою олією і обсмажте шматочки курячого філе з двох сторін на середньому вогні. Готуються вони дуже швидко – хвилин десять.
- Викладіть яблука на тарілку, зверху покладіть обсмажені шматочки курячого філе, і подавайте блюдо на стіл. Смачного!