Під час святкового застілля гості все частіше вважають за краще домашні м’ясні страви покупної ковбасі. Тому пропонуємо запекти соковиту і ніжну курку, змастивши її майонезом з гірчицею і посипавши приправою «10 овочів».
Курка, запечена в духовці цілком з гірчицею і майонезом, а також натерта приправою «10 овочів», завжди виглядає виграшно на будь-якому святковому столі. По-перше, це блюдо досить ситне, а по-друге, їм можна нагодувати велику компанію. Звичайно, рецептів приготування цієї усіма улюбленої домашньої птиці безліч. Наприклад, курка запечена в рукаві з картоплею. Але, ми пропонуємо вам дивно простий і бюджетний спосіб, та й інгредієнти для нього знадобляться самі звичайні.
Запечена курка – дуже смачне і апетитне блюдо. Завдяки спецій, майонезу і гірчиці, м’ясо покривається хрусткою рум’яною скоринкою. Неквапливо запечіть в духовці, м’якоть наповнюється чудовими відтінками смаків інгредієнтів, в сусідстві з якими вона готувалася.
Складові:
- курка охолоджена – 1 тушка вагою 1,2 – 1,5 кг
- майонез – 3 ст. л.
- гірчиця – 1 ст. л.
- приправа «10 овочів» – 1 ст. л.
- перець чорний мелений – за смаком
- сіль за смаком
- олія соняшникова – 1 ч. л.
Спосіб приготування:
- Курку добре промийте та висушіть. Натріть перцем, приправою «10 овочів» і сіллю зовні і всередині. Але, намагайтеся не «переборщити» з кількістю солі, так як в приправі, крім овочів і пряних трав, вже міститься цей інгредієнт.
- У мисочці змішайте гірчицю і майонез.
- Повапните курку цією сумішшю з усіх боків.
- Підготуйте посуд для запікання. В ідеалі підійдуть чавунна сковорода або керамічна ємність, як в даному рецепті. Небажано використовувати форми з тонкого металу і скла, так як в них птах може підгоріти, крім того, вони не рівномірно розігріваються і погано зберігають тепло. Розігрійте духовку до 190 ° C. Змастіть форму соняшниковою олією і помістіть в неї курку.
- Поставте ємність з птахом на решітку в духовку і запікайте 1,5 години, не забуваючи час від часу поливати курку виділяється Сочка.
- Запечену курку викладіть на велике блюдо і оформите часточками свіжих помідорів, кружечками огірків, скибочками солодкого перцю або, наприклад, зеленню петрушки і базиліка.
- Подавайте рум’яну птицю на стіл і пригощайте своїх домочадців і дорогих гостей.
Господині на замітку:
- Щоб на шкірі курочки утворилася апетитна золотава скоринка, її змащують майонезом. Але, ви цілком можете замінити майонез аналогічною кількістю жирної сметани – ефект буде таким же.
- Гірчицю краще вибирайте гостру і міцну.