Кожна господиня віддає перевагу маринувати помідори по-своєму. Хто любить класичні рецепти, а хто екзотику. Рецепт консервованих жовтих помідорів з корицею і гірчицею – це незвично і смачно.
Мариновані помідори – це класика солінь російської кухні. Рецептів такої заготовки безліч, але всі вони дотримуються загальних принципів: томати заливають маринадом, в який доданий оцет, сіль, цукор. У банку поряд з цим овочем неодмінно сусідить часник, зелень і спеції. І, як раз, від наявності тих чи інших приправ, залежить кінцевий результат, а вірніше – смак і аромат консервованих помідорів. Внесіть в стандартний набір інгредієнтів такі прянощі, як кориця і гірчиця, і у вас вийде досконалої новий, дуже приємний смак заготовки.
Маринад, який буде використовуватися в цих томатах, зробить їх пікантними на смак, з легкою ноткою кориці, а також з гірчинкою від зерен гірчиці.
Томати для цієї заготовки беріть невеликі і щільні, відмінно підійде сорт «сливка», особливо жовтого кольору.
Складові:
- томати – 600-800 г
- зелень селери – 2 гілочки
- кориця – 1 паличка (в мізинець)
- суха гірчиця в зернах – 3 ч. л.
- чорний перець горошком – 5 шт.
- насіння кропу – щіпка
- насіннєвий часник – жменя.
На 1 літр води для заливки:
- цукор – 2,5-3,5 ст. л. (за смаком)
- сіль – 1 ст. л.
- яблучний оцет 6% – 2,5 ст. л.
приготування:
- Для даної консервації необхідно використовувати саме палички кориці, від порошку трохи інший аромат після приготування. Щоб не переборщити з кількістю паличок кориці, на одну літрову банку досить палички довжиною в мізинець.
- Банки вимийте і простерилизуйте. Зелень селери сполосніть, кілька листочків викладіть на дно банки.
- Томати ретельно вимийте, проколіть в місці, де кріпилася плодоніжка зубочисткою маленький отвір. Так томати в банку будуть краще просочуватися смаками. Наповнюйте банку томатами.
- Чергуйте томати з селерою до верху банки. Киплячою водою заливайте банки з томатами, і накиньте зверху кришки. Необхідно 10 хвилин, щоб томати добре прогрілися.
- Тим часом зваріть заливку-маринад. Зубчики насіннєвого часнику розімніть злегка товкачем в сотейнику, налийте води. Додайте цукор і сіль, проваріть 3 хвилини.
- Зливайте воду з банок, засипте в кожну зерна гірчиці, чорний перець і насіння кропу (розподіліть порівну). Заливку знімайте з плити, додайте в нього яблучний оцет, і відразу наповнюйте банки з томатами.
- Ретельно закрийте кришки, і гарненько укутайте в перевернутому вигляді банки з томатами. Через добу можна прибирати томати в комору на зберігання.
Господині на замітку:
- Виходить дуже смачно, якщо маринувати томати з додаванням зелені естрагону і меліси.
Приготування і фото: Ельба.