Салат «Гранатовий браслет» з волоським горіхом відрізняється своїм прекрасним зовнішнім виглядом, який заворожує всіх присутніх за столом. Смак страви дуже насичений, ніжний. Багатьом подобається салат гранатовий браслет з часником за рахунок поєднання м’яса з вареними овочами і соковитими фруктами. Додавання волоського горіха надає деякий мускатний відтінок, а також розбавляє м’якість і ніжність закуски свою тверду консистенцію. Рекомендуємо спробувати також рецептуру приготування смачного і простого гранатового браслета.
Рецепт салату гранатовий браслет з волоськими горіхами
Салат з волоськими горіхами і гранатом цікавий своєю подачею. Приготування не займає багато часу, тому листкова закуска стане справжньою знахідкою для господині, яка бажає здивувати гостей.
Продукти (на 4 порції):
- Буряк – 1 шт;
- Цибуля ріпчаста – 1 шт;
- Картопля – 3 шт;
- Морква – 2 шт;
- М’ясо курки – 320 г;
- Яйця – 4 штуки;
- Гранат – 1 штука;
- Ядра волоського горіха – 70 г;
- Майонез – 130 мл;
- Сіль 7 м
Покроковий рецепт салату гранатовий браслет з волоським горіхом:
- В першу чергу необхідно відварити буряк, обов’язково в шкірці, тому що з очищеного овоча легко може вийти сік, а яскравість для цієї страви обов’язкове. Під час приготування необхідно ставити каструлю на помірний вогонь, щоб не було сильного галасу поди. Після того, як коренеплід охолоне, очистити і натерти на тертці.
- Морква і картоплю помити, зварити до готовності в мундирі, потім також очистити і подрібнити аналогічно буряку.
- Курячі яйця зварити круто, остудити в холодній воді, очистити і подрібнити.
- М’ясо курки закласти в киплячу воду, додавши до неї сіль і ароматні спеції, які додадуть аромат. Після приготування подрібнити філе на волокна або нарізати кубиками.
- Цибуля ріпчаста очистити, нашаткувати дрібно.
- Прожарити на сухій сковороді волоські горіхи, щоб вони позбулися від вогкості, а потім нарубати ножем на дрібні частини.
- Гранат очистити від шкірки і білих плівок всередині, розібрати на окремі зерна.
- Щоб приготую салат, потрібно зібрати шари в форму браслета і промазати їх майонезом.
- Порядок шарів: курка, цибуля ріпчаста, картопля, морква. Потім викласти яйця, горішки, буряк, гранат.
Можливо вам припаде до смаку рецепт гранатовий браслет без курки.
Салат гранатовий браслет з горіхами і чорносливом
Додавши лише один інгредієнт у всьому відомий салат з гранатом і волоськими горіхами, можна кардинально змінити смак. В даному блюді таким компонентом є чорнослив, який відмінно поєднується з м’ясом, буряком і горішками. Так чому б їх не зібрати воєдино в одній закусці?
Продукти для салату (на 4 порції):
- Буряк – 1 шт;
- Морквина – 2 шт;
- Бульби картоплі – 3 шт;
- Філе курки – 320 г;
- Чорнослив – 130 г;
- Горіхи – 90 г;
- Курячі яйця – 4 шт;
- Зерна граната – 140 г;
- Майонез – 90 г;
- Сіль – 7 м
Готуємо салат гранатовий браслет з чорносливом і горіхами:
- Обполоснути і відварити овочі до готовності, а потім почистити від шкірки. Подрібнити картоплю, буряк і морква на тертці.
- Куряче філе відварити в підсоленій воді, остудити, нарізати на невеликі шматочки.
- Чорнослив залити окропом, залишити на п’ятнадцять хвилин, а потім промити добре від забруднень, нарубати дрібно ножем.
- Горішки волоські підсушити на сковороді, без додавання олії. Потім подрібнити в ступці.
- Курячі яйця зварити, опустити в холодну воду, очистити від шкаралупи, натерти на тертці.
- Зерна граната витягти з фрукта.
- Збирати салат потрібно шар за шаром, промащуючи всі компоненти майонезом, крім останнього.
- Форму дотримуватися єдину, коло з виїмкою в середині, яку можна зробити за допомогою фужера.
- Спочатку покласти куряче м’ясо, чорнослив, картопля і морква. Потім подрібнені яйця, мелені горіхи, буряк і гранатові зерна.
- Дати блюду просочитися декілька годин в холодильнику.
РАДА: щоб акуратно і швидко очистити зерна граната від шкірки, потрібно відрізати верхівку плоду, потім від верху зробити вертикальні надрізи до низу, перевернути фрукт вниз зрізом, і акуратно стукати по ньому різкими рухами. Під гранат потрібно поставити блюдо з бортиками, щоб якомога менше розбризкувався сік.
Наші читачі також готують цікавий і смачний салат гранатовий браслет з чорносливом.
Салат гранатовий браслет волоським горіхом – рецепт
Сир додає страві досить ніжний, вершковий смак, але можна вибирати і сорти, які мають виражену гостротою і солоністю. Вони в поєднанні з іншими продуктами роблять закуску пікантною і незвичайною.
Склад страви з розрахунку на 4 порції:
- Сир – 230 г;
- Зерна волоського горіха – 140 г;
- Гранат – 180 г;
- 3 зубчики часнику;
- Сіль – 7 г;
- Майонез – 90 м
Салат гранатовий браслет – рецепт з волоським горіхом:
- Твердий сир подрібнити на тертці з великими отворами.
- Очищені волоські горіхи підсмажити на сухій сковороді, близько чотирьох хвилин, потім нарубати ножем.
- Гранатові зерна акуратно дістати з плоду.
- Часник очистити від лушпиння і пропустити через прес.
- В окремій мисці змішати сир, часник і волоські горіхи, трохи посолити і додати майонез.
- Викласти суміш на плоске блюдо у формі круглого браслета, прикрасити зверху гранатом.
Ви також можете спробувати цікавий рецепт приготування гранатового браслета з ананасами.
Гранатовий браслет салат – рецепт з горіхами
Нечасто зустрінеш гранатовий браслет з морквою по-корейськи. Коренеплід має високий рівень гостроти, соковитості і хрускоту, прекрасно поєднується з м’ясними салатами. Волоські горіхи відмінно доповнюють закуску зі смаком часнику, так, що можна бути впевненим в успіху цієї страви.
Необхідні продукти для 4 порцій:
- Куряче м’ясо – 340 г;
- Мариновані гриби – 190 г;
- Сир – 160 г;
- Цибуля салатна – 110 г;
- Картопля – 210 г;
- 2 зубчики часнику;
- Зерна волоського горіха – 80 г;
- Морква корейська – 270 г;
- Стиглий гранат – 130 г;
- Майонез – 110 мл.
Салат гранатовий браслет – рецепт з горіхами:
- М’ясо курки зварити з додаванням солі і ароматних спецій, після остудити і розібрати на волокна.
- Сир натерти на крупній тертці.
- Цибулю почистити від лушпиння, нарубати ножем дуже дрібно.
- Помити і зварити картоплю в мундирі, з додаванням солі, після очистити, пропустити через терку.
- Часник звільнити від лушпиння і подрібнити за допомогою преса.
- Волоський горіх потрібно брати вже очищений від шкаралупи, прожарити ядра на сковороді, потім потовкти.
- Гранат очистити від шкірки, вийняти зерна.
- Гриби витягти з банки і подрібнити.
- Зібрати салат, поставивши на плоске блюдо келих, а навколо нього викласти кругом шари, змащуючи всі продукти майонезом.
- Покласти куряче м’ясо, цибулю, мариновані гриби, картопля.
- Зверху покласти корейську моркву, подрібнені горіхи.
- Окремо змішати натертий сир з часником, викласти наступним шаром.
- Верх прикрасити зернами граната.
Салат гранатовий браслет з горіхами – рецепт
Додавши в салат з волоським горіхом і гранатом солоний огірок, ви зробите оригінальне і смачне блюдо. Та сіль, якою деяким бракувало в класичному рецепті, в даному варіанті повністю заповнюється за рахунок маринованого овоча.
Ми також радимо вам приготувати для прикраси вашого столу гранатовий браслет без горіхів.
Список інгредієнтів (на 4 порції):
- Куряче філе – 340 г;
- Яйця курки – 4 штуки;
- Гранатові зерна – 150 г;
- Огірки солоні – 170 г;
- Буряк – 190 г;
- Горішки – 70 г;
- Сир – 130 г;
- Майонез – 90 мл.
Салат з гранатом і волоським горіхом:
- Салат готується шарами, промащувати потрібно кожен продукт майонезом. Форма закуски повинна відповідати назві, кругла, з такою ж виїмкою посередині.
- Зварити м’ясо курки, нарізати на невеликі шматочки – 1 шар.
- Солоний огірок подрібнити невеликими брусочками – 2 шар.
- Яйце зварити круто, почистити і натерти через дрібну тертку – 3 шар.
- Сир подрібнити на тертці – 4 шар.
- Горіхи волоські прожарити на сковороді і подрібнити в ступці – 5 шар.
- Зварити буряк до готовності, очистити і натерти – 6 шар.
- Витягти зерна граната, викласти їх зверху.
Крім презентабельного зовнішнього вигляду, можна відзначити користь гранатового браслета. Звичайно, салат досить калорійний, але продукти підібрані за складом так, що невелика порція не зашкодить вашій фігурі.