Варіацій салату «Соняшник» на даний момент існує досить багато. Але уявити блюдо без ніжного курячого м’яса практично неможливо. Закуска з філе в складі виходить смачною, ароматною і дуже апетитною.
Салат соняшник рецепт з куркою і смаженими грибочками
Смажені печериці в цьому дивовижному блюді грають важливу роль. Гриби не тільки надають закусці особливий смак, але і роблять її живильним і вишуканою. Салат соняшник з печерицями, куркою обов’язково всім сподобається: і домочадцям, і гостям.
Будуть потрібні:
- 300 гр. курячого філе;
- 100 гр. печериць;
- 7 яєць;
- 1 цибулина;
- 150 гр. сиру;
- 60 гр. маслин;
- 100 гр. чіпсів;
- 100 гр. майонезу.
Салат соняшник покроковий рецепт:
- Куряче філе помити, обрізати плівки, відварити, після цього остудити і нарізати дрібненькими шматочками.
- Подрібнене м’ясо змішати з майонезом і викласти на блюдо першим шаром.
- Гриби промити, очистити і дрібно нарізати.
- Лук звільнити від лушпиння, нашаткувати, змішати з грибами і обсмажити до готовності на сковороді з додаванням олії.
- Остигнули гриби з цибулею розподілити рівномірно на поверхні салату, змастити майонезом.
- Яйця відварити до твердого жовтка, остудити і очистити. Натерти на тертці прямо в блюдо, просочити соусом.
- Сир також подрібнити на тертці, викласти на закуску, намалювати майонезну сіточку.
- Зверху розкласти маслини.
- Салат перемістити в холодильник на пару годин.
- Перед подачею на стіл, прикрасити закуску чіпсами.
- За бажанням можна присипати блюдо зеленню або прикрасити половинками черрі.
Салат соняшник з курки з чіпсами – гострий
В даному випадку поєднання смаків просто дивовижне. Куряче ніжне мариноване м’ясо набуває вишукану і пікантну гостроту. Салатик в формі соняшника виходить дещо інший, не такий звичний, зі своєю родзинкою.
Будуть потрібні:
- 350 гр. курячого м’яса;
- 100 гр. сиру;
- 1 цибулина;
- 50 гр. чіпсів;
- 1/3 лимона;
- 3 яйця;
- 2 гострих зелених перцю;
- 200 гр. білого батона;
- 1 зубок часнику;
- 100 гр. майонезу;
- 100 гр. масла;
- 20 гр. укропной зелені;
- 1/4 ч. Л. солі;
- 1 ч. Л. гострих спецій;
- 1 червона перчинка.
Як робити салат соняшник:
- Спочатку потрібно нарізати батон на акуратні кубики.
- На наступному етапі замаринувати промите і нарізане кубиками куряче філе в соку лимона, половині зазначеного в рецептурі масла і спеціях.
- Перчик обов’язково помити, очистити від насіння і тоненько нарізати.
- Яйця відварити, охолодити, звільнити від шкаралупи і натерти на тертці.
- З цибулі зняти лушпиння, нашаткувати.
- Сир натерти на тертці.
- Зелень промити, просушити і дрібно нарубати.
- У максимально розігрітій сковороді з маслом, що залишилося по черзі прожарити грінки, шматочки філе і перчик.
- В такому порядку збирається салатик, при цьому кожен шар змащується майонезом: філе, грінки, цибуля, перець і яйця.
- У самий центр блюда висипати сир, намалювати майонезну сіточку. По краях акуратно розкласти чіпси.
- За бажанням можна доповнити композицію плодами маслин або оливок.
Салат соняшник з курячою грудкою і шинкою
Цей соняшник салатик виходить особливо яскравим і ароматним. У складі страви тільки улюблені всіма продукти, які поєднуються один з одним якнайкраще. Відірватися від закуски буде просто неможливо.
Будуть потрібні:
- 200 гр. шинки;
- 200 гр. куряче філе;
- 200 гр. консервованого горошку;
- 2 свіжі огірки;
- 200 гр. кукурудзи;
- 4 яйця;
- 150 гр. майонезу;
- 150 гр. сиру твердих сортів;
- 100 гр. маслин;
- 60 гр. чіпсів;
- 1/4 ч. Л. перчика;
- 2 ст. л. масла;
- 1/4 ч. Л. солі;
- 20 гр. зелені.
Як приготувати салат соняшник:
- Шинку необхідно нарізати на дрібні кубики, обсмажити на сковороді.
- Куряче м’ясо промити, за аналогією з шинкою нарізати і обсмажити.
- З баночок як з кукурудзою, так і з горошком злити всю рідину.
- Яйця відварити, остудити. Потім очистити від шкаралупи і нарізати кубиками.
- Огірочки помити, зрізати шкірку, подрібнити.
- Оливки витягти з банки, нарізати плоди на половинки.
- Сир натерти на тертці.
- Зелень сполоснути, нашаткувати.
- Ця рецептура передбачає пошарове викладання продуктів, де кожен продукт змащується майонезом.
- Черговість шарів: шинка, огірок, філе, горошок, кукурудза, яйця, сир.
- Зверху акуратно викладаються оливки, висипається зелень.
- З боків страви розкласти чіпси.
Курячий салат соняшник з крабовими паличками
Крабовий салат вже давно всім відомий і багатьма любимо. Але ось мало кому відомо про настільки оригінальної інтерпретації «Соняшнику», в якій присутній цей продукт.
Будуть потрібні:
- 200гр. паличок крабових;
- 200 гр. свіжих грибів;
- 300 гр. курячого філе;
- 1 морквина;
- 1 цибулина;
- 50 гр. очищених і обсмажених насіння;
- 70 гр. чіпсів;
- 150 гр. майонезу.
Етапи готування:
- Куряче м’ясо помити, очистити від плівок і жиру, відварити, потім остудити і нарізати шматочками.
- Морква помити, очистити і дрібно нарізати.
- Лук звільнити від лушпиння, подрібнити.
- Гриби промити і нарізати на невеликі шматочки.
- Сковороду потрібно розігріти і в ній прожарити гриби, перемішані з цибулею і морквою.
- Палички крабові розморозити, після чого дрібно нарізати.
- Блюдо необхідно викласти шарами. Не забуваючи кожен змащувати майонезом.
- Першими викладаються крабові палички.
- Потім обсмажені грибочки.
- Далі черга за куркою.
- Прикрасити закуску насінням та чіпсами.
Салат соняшник з копченою грудкою і ананасами
А Ви вже пробували салат соняшник з ананасом і куркою? Філе в копченому вигляді володіє просто дивовижним ароматом, а в поєднанні з солодким тропічним плодом, створює неповторну гармонію смаку.
Будуть потрібні:
- 300 гр. копченої грудинки курки;
- 200 гр. консервованої кукурудзи;
- 250 гр. консервованих ананасів;
- 200 гр. сиру;
- 100 гр. оливок;
- 100 гр. майонезу;
- 100 гр. корейської моркви;
- 25 гр. зелені петрушки;
- 100 гр. ковбасного сиру;
- 1-2 шт. вареної моркви – за бажанням.
Салат соняшник з куркою рецепт:
- Копчене куряче м’ясо нарізати на кубики.
- Оливки витягти з банки, розрізати навпіл кожен плід.
- З баночок з кукурудзою і з ананасами злити рідину.
- Ананаси нарізати кубиками.
- Морква віджати від зайвої розсолу і вкоротити смужки.
- Твердий сир натерти, а ковбасний нарізати на половинки кружечків.
- Зелень промити, просушити і порубати ножем.
- Салат слід збирати шарами, кожен з яких слід промащувати майонезом: кукурудза, філе, сир, ананаси, морква.
- На поверхню страви викласти розрізані оливки зрізом вниз, з боків додати ковбасний сир.
- Перед подачею прикрасити зеленню.
Салат з курячою грудкою соняшник, в якому одним з основних компонентів є філе, виходить особливо смачним. І зовсім неважливо, відварене це м’ясо, або ж смажене, копчене, мариноване. Салат соняшник з картоплею обов’язково сподобається всій вашій родині, навіть вибагливі дітлахи, не залишаться байдужими і попросять добавки.