Вінегрет є дуже смачним овочевим салатом. Правда, на святковому столі блюдо в первинному варіанті все частіше стає не актуальним. Але ось м’ясна варіація не тільки впишеться в яскраву святкову атмосферу, але і стане одним з головних страв на застілля. Яскравий і ситний «Вінегрет» з м’ясом відмінно підійде для будь-якого торжества.
Як приготувати салат «Вінегрет» та продуктові пропорції для «вінегрет» ви можете дізнатися з нашої сьогоднішньої статті.
Вінегрет рецепт м’ясної
Склад цього дивного блюда – повна протилежність традиційною рецептурою. Але завдяки додаванню в нього таких продуктів, як телятина і яловичий язик, салат набуває дивовижний смаковий відтінок. Це вже не просто набір овочів, а абсолютно інший вінегрет з огірками.
Склад салату вінегрет:
- 200 гр. телятини;
- 200 гр. яловичого мови;
- 2 картоплі;
- 2 солоні огірки;
- 2 морквини;
- 1 буряк;
- 60 гр. масла.
Як правильно приготувати вінегрет:
- Мова і телятину потрібно спочатку відварити в трішечки підсоленій воді. Після приготування остудити і подрібнити на невеликі шматочки.
- Помити і відварити в окремих каструльках потрібно і морква, картопля і буряк. Коли процес термічної обробки вже завершено, їм потрібно дати час для самостійного охолодження і тільки по його завершенню очистити і нарізати смужками.
- Огірки подрібнити шматочками.
- Всі підготовлені продукти окремо один від одного потрібно змішати в невеликою кількістю масла.
- Збірка вінегрету здійснюється шарами: буряк, картопля, телятина, мова, морква, огірок.
- Перед подачею рекомендовано охолодити закуску.
Порада: для цієї страви можна використовувати і інші види м’яса. Правда, саме з ніжною телятиною закуска виходить по-справжньому особливою.
Як правильно робити вінегрет
Білосніжна заправка в цьому салаті не зовсім звична, але саме завдяки їй виходить особливий смак страви і зовнішній вигляд. Вінегрет з майонезом і сметаною виходить святковий, невимовно барвистий і несподівано ніжний, і ситний.
Інгредієнти салату вінегрет:
- 300 гр. яловичини;
- 3 картоплі;
- 3 морквини;
- 1 буряк;
- 2 солоні огірки;
- 100 гр. квашеної капусти;
- 100 гр. сметани;
- 50 гр. майонезу.
Як готувати вінегрет рецепт:
- Яловичину помити, обрізати жилки і відварити в підсоленій воді. Коли вирізка охолоне, потрібно нарізати шматочками.
- Коренеплоди помити і відварити. Потім остудити, очистити від шкірки і нарізати кубиками.
- Огірки подрібнити в розмір з іншими компонентами.
- Капусту віджати руками від зайвого маринаду і вкоротити смужки.
- У мисочці змішати сметану і майонез.
- Об’єднати всі компоненти, заправити соусом і перемішати.
Порада: замість солоних огірочків можна використовувати і мариновані, і навіть свіжі плоди.
Салат вінегрет як робити з м’ясом
Квасоля, в класичному блюді використовується не тільки для додаткової смакової забарвлення, але і для того, щоб страва була ситніше. Наскільки ж поживні воно вийде, якщо крім квасолі в ньому використовувати ще і свинину. Смак зовсім інший, неймовірний і просто чудовий.
Що треба на вінегрет:
- 1 буряк;
- 3 картоплі;
- 1 морквина;
- 400 гр. консервованої квасолі;
- 350 гр. свинини;
- 30 гр. зелені цибульки;
- 250 гр. квашеної капусти;
- 40 гр. масла;
- 1 ч. Л. гірчиці;
- третину ч. л. чебрецю;
- 2 ч. Л. винного оцту.
Вінегрет салат як приготувати:
- Овочі спочатку потрібно використовуючи щіточку якісно вимити і тільки після цього занурити в воду і відварити.
- Відварених овочів необхідно охолонути, після завершення процесу їх охолодження вони очищаються і дрібно нарізати.
- М’ясо, зрозуміло, теж потрібно проварити в підсоленій воді і остудити. Остившім воно вже нарізається максимально дрібно.
- Капуста викладається на друшляк і промивається, після чого віджимається і трохи дрібніше нарізається.
- З квасолі зливається рідина.
- У невеликій мисці готується соус. З цією метою змішується оцет, масло, чебрець і гірчиця. Всі компоненти збиваються до отримання однорідної складу.
- Лучок просто дрібно робиться.
- Всі продукти викладаються в салатник і заправляються соусом. Залишається пару годин почекати, поки готову страву настоїться в холодильнику і можна його подавати до столу.
Порада: чебрець перед додаванням в соус рекомендується спочатку пальцями подрібнити. В іншому випадку буде складно отримати однорідну консистенцію.
Вінегрет правильний рецепт
Вдала альтернатива стандартному салату олів’є – це «Вінегрет», в якому присутній і м’ясо, і зелений горошок, і майонез. Смак виходить насиченим, а зовнішній вигляд вишуканим і урочистим. Таке творіння і до святкового столу подати не соромно.
Компоненти для вінегрету:
- 3 картоплі;
- 2 солоні огірки;
- 2 буряка;
- 2 морквини;
- 400 гр. зеленого горошку;
- 300 гр. яловичини;
- 100 гр. майонезу;
- 1 пучок зеленої цибулі.
Вінегрет як готувати:
- Буряк помити, обсушити паперовим рушником і загорнути у фольгу. Запекти коренеплід в духовці.
- Готову буряк остудити, очистити від шкірки і нарізати кубиками.
- Морква і картопля промити, відварити. Потім остудити, звільнити від шкірки, подрібнити в розмір з буряком.
- Огірки нарізати шматочками.
- Яловиче м’ясо промити, відварити в підсоленій воді. Остигнула вирізку нарізати в розмір з іншими компонентами.
- Горошок відкинути на друшляк і дочекатися поки стече сік.
- Зелена цибуля обполоснути і порубати.
- Об’єднати всі компоненти, заправити майонезом і перемішати.
Важливо! М’ясо потрібно занурювати виключно в киплячу воду. За рахунок цього філе не тільки не втратить свої корисні властивості, але і залишиться вишуканим і ніжним, соковитим і м’яким.
Салат вінегрет з м’ясом і моченими яблуками
Для «вінегрет» з квашеною капустою іноді використовується свіже яблучко, але ось мочені фрукти чомусь менш популярні. Хоча саме нарізка таких плодів надає простому страві довершений, вишуканий і досить незвичайний смак.
Будуть потрібні:
- 2 буряка;
- 300 гр. м’яса;
- 50 гр. яблучного оцту;
- 200 гр. квашеної капусти;
- 1/3 ч. Л. цукру;
- 2 цибулини;
- 30 гр. масла;
- 2 мочених яблучка;
- 100 гр. моченої Брусничка.
Етапи готування:
- Буряк помити і відварити. Потім остудити, очистити від шкірки і нарізати кубиками.
- Цибулини очистити і нашаткувати.
- Капусту потрібно гарненько віджати, вкоротити смужки.
- М’ясо промити і відварити у воді зі спеціями. Потім остудити і нарізати кубиками.
- Оцет в невеликій посудині змішати з сіллю, цукром і маслом.
- Мочені яблука нарізати шматочками.
- Всі продукти об’єднати в салатник, полити заправкою і перемішати.
Вінегрет в уявленні багатьох – це виключно овочевий салат, легкий, вітамінний і звичайний. Але з додаванням м’яса частування стає ситним, калорійним і набуває зовсім інший аромат. Таку закуску можна використовувати не тільки для перекусу, а й запропонувати гостям в якості повноцінного страви.