Деякі господині при заготівлі різноманітних овочів на зиму обожнюють експериментувати з маринадами. Однак більш консервативні кухаря віддають перевагу класичним світлі маринади, максимум – з додаванням кількох, буквально двох-трьох спецій для більш насиченого смаку. Саме для них ми і хочемо запропонувати рецепт болгарського перцю в простому світлому маринаді. Можна сказати, що це маринований перець швидкого приготування, так як вже буквально через добу-дві він готовий до споживання. Але зазвичай господині завжди закочують його на зиму.
До речі, такий маринований перець відмінно підійде і як самостійна закуска до м’ясних страв, і як складова для якогось зимового салату.
Вихід: 4 банки по 500 мл.
Складові:
- 1 кг зеленого болгарського перцю
- 2 дес великої (НЕ йодованої) солі
- 2 дес рафінованої олії (без запаху)
- 3 дес.л. 9-ти% оцту (столового)
- 3 дес.л. білого цукру
- 4 склянки фільтрованої води
- 20 зерен коріандру
- 4 лаврушки
- 40 горошин перцю
Як приготувати перець в простому світлому маринаді
Для представленого варіанту рекомендується вибирати вузький болгарський перець, оскільки ми будемо нарізати його кільцями. Якщо вони будуть занадто широкими в діаметрі, то погано увійдуть в банку або взагалі поламаються.
Отже, видаляємо у всього перцю частина з плодоніжкою і ретельно вичищаємо внутрішні перегородки і насіння.
Тепер промиваємо все перці під фільтрованої водою і широким ножем нарізаємо кільцями (ширина до 4 см).
На наступному етапі розігріваємо прохолодну воду в підходящої каструлі (її обсяг розраховувати з урахуванням, що туди буде переміщений весь перець), а коли рідина закипить, додаємо оцет, рафінована олія, цукор і велику сіль.
Готуємо світлий маринад на середньому вогні 5 хвилин, після чого в заздалегідь стерилізовані банки укладаємо по 1 лаврового листа і висипаємо по 5-7 зерен коріандру і 10 горошин перцю в кожну. Далі ненадовго опускаємо колечка перцю в киплячий маринад і тут же укладаємо його по банкам.
Рівномірно розливаємо всередину готовий маринад і щільно закручуємо кришками. Якщо ви не збираєтеся зберігати маринований перець з маслом в холодильнику або підвалі, то банки з перцем краще додатково стерилізувати.
Як це зробити просто, читайте в рецепті заготовки синенькі по-грузинськи.
Ще заготовки:
- Маринований перець з яблуками
- Мариновані огірки з кетчупом чилі (гострі і хрусткі)
- Кабачкова ікра з болгарським перцем
- лечо
- Салат із зелених помідорів
Смачного!