Вушка – це такі невеликі пельмені з гострим трикутним хвостиком. Так що можна сказати, що це суп з пельменями. Головне в цьому супі – густий насичений бульйон, який сам по собі має чудовий смак, а додавши картопля і вушка, виходить дуже смачний суп. Трохи сметани і зелені, як останній штрих, і можна насолоджуватися трапезою.
Складові:
- 500 г яловичого м’яса з кісточкою для бульйону
- 1 цибулина
- 2 зубчики часнику
- 1 морквина
- по 2 гілочки кропу і петрушки
для тесту:
- 160 г борошна
- 1 яйце
- 40 мл води
- дрібка солі
для фаршу:
- 200 г м’яса (яловичина-свинина)
- 1 невелика цибулина
- 4-5 шт. картоплі
- сіль
- чорний мелений перець за смаком
- сметана і свіжа зелень для подачі.
приготування
- У 3-х літрову каструлю покладіть м’ясо, очищені і помиті овочі, налийте води і поставте каструлю на вогонь. Цибулю і часник я іноді, особливо для яловичого бульйону, що не чищу до кінця, а прибираю тільки верхню лушпиння, мою їх, цибулю розрізаю навпіл, трохи скроплюю маслом і запікаю при 200 градусах в духовці до злегка коричневого кольору, близько півгодини, тільки після цього кладу в бульйон. Це має сенс робити для таких супів, де смак бульйону дуже важливий, типу цього. Так як він потім не буде перебиватися іншими овочами і спеціями. Варіть бульйон на невеликому вогні приблизно години три, пуття м’ясо не звариться.
- Охолодіть бульйон в холодильнику і процідіть, тоді жир застигне і теж залишиться в ситі. Або процідіть бульйон гарячим, а жир зніміть серветкою. Це легко зробити, треба просто паперовою серветкою злегка торкнутися поверхні бульйону, особливо ті місця, де є жир на поверхні. Серветка швидко вбере в себе жир. Готовий бульйон доведіть до кипіння і посоліть.
- Для вушок спочатку зробіть тісто. Для цього яйце змішайте з водою і сіллю і вилийте в борошно. Замісити однорідне тісто. Покладіть тісто в целофановий мішечок і залиште на столі на півгодини. Після цього ще раз вимісити тісто.
- Розкачайте тісто в тонкий пласт, злегка присипаючи його борошном, і наріжте на квадрати стороною приблизно 4х4 см.
- Заздалегідь зробіть фарш, прокрутивши на м’ясорубці м’ясо з цибулею. Трохи посоліть і поперчіть його. Покладіть трохи фаршу в центр кожного квадрата і зліпите вушка. Тут вам може пріголіться інструкція про те, як ліпити пельмені.
- У бульйон спочатку покладіть очищений і нарізаний на кубики картоплю. Дочекайтеся, коли він звариться, це приблизно п’ятнадцять хвилин. Потім покладіть вушка в киплячий бульйон, перемішайте акуратно дерев’яною ложкою. Зачекайте коли вушка спливуть і варіть ще хвилин 8-10, поки вони не зваряться.
- Розлийте суп з вушками по тарілках, додайте сметани і дрібно нарізаної зелені кропу і петрушки, можна трохи зеленої цибулі, і подавайте.