Соте з баклажанів по-вірменськи значно відрізняється від звичного для нас страви з однойменною назвою, як технологією приготування, так і смаком. Тепловій обробці, а саме обсмажування в суміші рослинного і вершкового масла, в цій закусці піддаються тільки баклажани. Причому, синенькі попередньо очищені від шкірки і в готовому вигляді нагадують за смаком смажені гриби. Свіжі помідори, солодкий перець і зелень запашної петрушки прекрасно поєднуються з баклажанами, роблячи блюдо надзвичайно соковитим, яскравим і апетитним.
Читайте рецепт, щоб дізнатися, як приготувати соте з баклажанів – таке дуже смачне і незвичайне.
Ще рецепти з баклажанів:
- Овочеве рагу з баклажанами і картоплею
- Лечо з баклажанів і перцю (на зиму)
- Синенькі по-грузинськи (на зиму)
Час приготування: 45 хв.
Кількість порцій: 6
Інгредієнти для соте з баклажанів:
- баклажани – 4 шт
- перець солодкий – 2 шт
- помідори маленькі – 10 шт
- масло вершкове – 50 г
- масло рослинне – 3 ст. л.
- зелень петрушки – 6-7 гілочок
- перець чорний мелений – за смаком
- сіль за смаком
Як приготувати соте з баклажанів
Баклажани вимити, обсушити паперовим рушником, обріжте плодоніжки і очистіть від шкірки.
Для очищення зручно використовувати Овочечистка.
Наріжте баклажани для соте по-вірменськи поперек товщиною 5-6 мм. Тонше нарізати не варто, так як при обсмажування баклажани сильно стиснуть і блюдо втратить свій насичений смак.
Складіть нарізані баклажанчики у велику миску або каструлю, засипте сіллю досить рясно, перемішайте і залиште так на 20-25 хвилин, щоб пішла зайва рідина. Потім опустіть їх в миску з холодною водою і і промийте, після чого обсушити.
Якщо цього не зробити, в страві буде відчуватися своєрідна легка гіркота.
Потім поперчіть за смаком і перемішайте.
У сковороду покладіть половину вершкового масла і налийте 1 ст. л. рослинного. Розігрійте на середньому вогні, щоб масло сильно не кипіло.
Викладіть порцію баклажанів і обсмажте до золотистого кольору. Потім викладіть другу порцію синенькі, не забуваючи додавати масло. Обсмажте. І так продовжуйте, поки не закінчаться баклажани і обидва види масла.
Помідори і солодкий перець вимийте. У перцю видаліть насінну коробочку разом з плодоніжкою.
Наріжте помідори часточками, а перець – маленькими кубиками.
Найкраще використовувати помідори черрі, так як вони найбільш солодкі, смачні і найкраще підходять для приготування соте з баклажанів по-вірменськи. Крім цього, акуратно часточки помідорів красиво виглядають в готовій страві.
Зелень петрушки промийте, обтрусіть від води і дрібно порубати.
Всі інгредієнти для соте з баклажанів по-вірменськи підготовлені, можна приступати до сервіровки.
На велике блюдо викладіть кружечки баклажанів і на кожен з них помістіть часточку помідора. Зверху посипте кубиками солодкого перцю і рубаною зеленню. За бажанням можете посипати чорним перцем свіжомеленим, коріандром та іншими пряними спеціями, полити часниковим маслом (зовсім небагато).
Соте з баклажанів по-вірменськи готове. Подавайте ошатне і незвичайно соковите блюдо до столу і пригощайте дорогих гостей.
Поділіться з друзями в соціальних мережах рецептом, як приготувати соте з баклажанів.