У природі кобра відрізняється напрочуд гарною грацією стрибка і смертельним укусом, пережити який вдається небагатьом. І, мабуть, хтось настільки був вражений її разючими якостями, що порівняв цю красуню з … гострим овочевим салатом «Кобра» з баклажанів на зиму. Втім, якщо розібратися, то у представленого сьогодні страви з баклажанів досить багато спільного з коброю.
Так, зовнішній вигляд нашої заготовки неймовірно красивий і апетитний, що важливо для будь-якої страви. Крім того, в рецепті салату «Кобра» з баклажанів на зиму ми будемо використовувати відразу два гострих інгредієнта в великих кількостях. Це часник і перець чилі. Ну і наостанок – ми не просто замарінуем баклажан в заправці, а розмістимо соус вручну на кожен шматочок. Хочете спробувати, що в підсумку вийде? Тоді пора починати!
Баклажани смажені з часником на зиму
Інгредієнти для салату «Кобра»:
- 6 шт баклажан
- 1 головка часнику
- 1 великий перець
- 1 стручок чилі
- 1 ч.л. крупної солі
- 2 д.л. оцту
- 2 ч.л. цукру
- 2 д.л. рафінованої олії
- масло для обсмажування
Вихід: 2 банки по 500 мл
Салат з баклажанів «Смакота» на кожен день
Як приготувати салат з баклажанів «Кобра» з баклажанів на зиму
Для цієї розкішної закуски ми рекомендуємо вибирати вузькі баклажани середніх і великих розмірів, які в кінці процесу буде простіше укласти в банки.
Отже, вимиваємо під фільтрованої водою все плоди, видаляємо кінчики з обох сторін і широким ножем нарізаємо баклажани акуратними порівняно тонкими кружечками (до 0,5 см).
Потім розміщуємо шматочки в широку і глибоку миску, куди обов’язково додаємо трохи солі і достатню кількість води, яка повинна під легким пресом повністю закрити баклажани.
Через пару годин зливаємо потемнілу рідину, знімаємо залишок вологи паперовими серветками і обережно розміщуємо кружечки в попередньо розпеченому маслі без запаху.
Обсмажуємо головний інгредієнт нашого салату до глибокої золотистої скоринки і перекладаємо на плоску тарілку. Якщо кружечки вийшли занадто великими в діаметрі, перед смаженням їх краще розрізати навпіл.
Тепер підготуємо складові гострої заправки, для чого обробляємо великий червоний перець, чилі і часник (тобто промиваємо овочі, видаляємо непотрібні частини і нарізаємо великими шматками).
На наступному етапі подрібнюємо продукти в чаші за допомогою блендера.
Переливаємо порівняно однорідну масу в підходящу каструлю, куди вводимо пару ложок рафінованої олії, дрібний білий цукор і велику сіль.
На мінімальному вогні при постійному помішуванні доводимо соус до бурління, виливаємо оцет, вимикаємо плиту і відразу ж додаємо десертною ложкою заправку на обсмажені кружальця баклажана.
У міру готовності перекладаємо шматочки в кристально чисті банки, які після наповнення стерилізуємо в окропі приблизно 8-10 хвилин, щільно закручуємо кришками і залишаємо на кухні, поки вони повністю не охолонуть. Салат з баклажанів «Кобра» на зиму готовий до подачі через 2-3 тижні, але при необхідному режимі збереження (холодильник або підвал) закуска прекрасно простоїть 3-4 місяці. Хороших зимових вечорів і смачного!
- Салат «Пятерочка» з баклажанів на зиму
- Салат «Оленка» з буряка на зиму
Смачного!
Рецептом салату «Кобра» з баклажанів на зиму поділилася Юлія.
Чудовий швидкий рецепт гострих маринованих баклажанів з перцем і часником від «Сімейна кухня»: