У європейській, як, втім, і в американській кухні поширені різноманітні джеми. А ось наші господині часто готують варення, в якому вони зберігають цілі шматочки фруктів. Робиться це для того, щоб взимку можна було не тільки насолодитися смаком варення, але і приготувати розкішні десерти, прикрасивши їх часточками або ягідками, яких вже не зустрінеш на полицях магазинів. І, якщо вам це цікаво, давайте розглянемо простий рецепт варення з персиків часточками.
Порада
Щоб персикові часточки добре збереглися, краще вибирати зрілі, але тверді плоди без вм’ятин.
Складові:
- 1 кг свіжих персиків
- 1 кг білого цукру
- 1 стакан фільтрованої води
- 1/2 ч.л. кислоти лимонної
Як приготувати персикове варення часточками
Промиваємо кожен персик (краще використовувати м’яку губку), щоб змити пушок, і просушують всі плоди паперовими рушниками. Потім робимо гострим ножем круговий надріз по шву так, щоб ніж дістав кісточку, акуратно, але наполегливо провертає половинки в різних напрямках і з легкістю поділяємо їх навпіл.
Тепер вузьким коротким ножем видаляємо кісточки і нарізаємо персики середніми часточками.
Досвідчені кулінари настійно рекомендують не залишати кісточки ні в вареннях, ні в компотах, оскільки з часом вони починають виділяти токсичні речовини, які цілком реально можуть нашкодити організму.
Але повернемося до процесу. Так, на наступному етапі виливаємо стакан фільтрованої води в високу каструлю, куди також висипаємо весь запланований цукор і половину ложечки лимонної кислоти.
Коли сироп завирує, зменшуємо температуру до мінімуму і обережно перемещаем всередину підготовлені часточки персиків.
Проварюємо персикове варення 5-7 хвилин, а потім з миски вибираємо виделкою відстала від персикових часточок шкірку. Далі акуратно укладаємо в заздалегідь стерилізовані банки часточки (на 2/3 банки) і, намагаючись не обпектися, заливаємо їх вируючим сиропом. Негайно закручуємо варення з персиків кришками і після повного охолодження на кухонному столі відправляємо солодкі заготовки в підвал, комору кімнату або на полицю холодильника.
Спробуйте наші солодкі заготовки:
- Абрикоси в желе
- Варення з чорної смородини
- Компот з полуниці з бананом
- Компот з черешні з м’ятою
- апельсинове варення
Смачного!