Що в курці, яка сама по собі вважається дієтичним видом м’яса, саме дієтичне? Правильно – грудка! Куряче філе – дуже поживно (білок, що міститься в ньому, легкозасвоюваних), корисно (так як містить амінокислоти і вітаміни, що сприяють підвищенню імунітету) і низькокалорійні. Тому дівчата, що стежать за своєю фігурою, це рецепт підходить для Вас. Готуються фаршировані курячі грудки з соусом на основі сиру, горіхів і зелені просто і відносно швидко. Виходить смачно, дієтично і незвично!
Час приготування: близько 70 хвилин
Інгредієнти для 5 порцій:
- куряча грудка – 5 половинок без шкіри;
- сіль за смаком;
- перець чорний – за смаком;
- помідори свіжі – 2-3 штуки;
- орегано сушений – 2 щіпки;
начинка:
- оливкова олія – 3-4 столових ложок;
- зелень петрушки – 20 г;
- часник – 2 зубчики;
- мигдаль – 20 г;
- сир твердий – 20 г;
- перець – чілі – 1/8 штуки;
- сіль за смаком;
- перець чорний – за смаком;
- м’який вершковий сирний сир – 5 столових ложок.
Рецепт приготування:
1. Спочатку приготуємо начинку: в блендер помістимо зелень петрушки, мигдаль, часник, натертий на середній тертці твердий сир, перець чилі, наллємо оливкове масло, приправити за смаком сіллю і чорним перцем. Подрібнюємо інгредієнти на середній швидкості до однорідності.
2. Викладаємо вийшов ароматний соус в чашку і додаємо м’який вершковий сирний сир. Вимішуємо ложкою до однорідності. Начинка готова.
3. Курячі грудки миємо, обсушуємо паперовим рушником від зайвої вологи, приправляємо до смаку сіллю і чорним перцем.
4. Обережно гострим ножем робимо надріз зверху посередині курячої грудки, але не до кінця. Має вийти на зразок «кишеньки».
5. Начинити «кишеньки» курячих грудок приготовленої начинкою.
6. Помідори помити, розрізати на 4 частини.
7. Укласти нафаршировані курячі грудки в форму для запікання, розкласти навколо четвертинки помідор. Помідори побризкати оливковою олією і посипати сушеним орегано.
Запікаємо в духовці при 200 градусів близько 40 хвилин. Під час запікання грудок може утворюватися сік, який бажано в середині запікання обережно вилити.
8. Курячі грудки, фаршировані смачною пікантною начинкою, плюс запечені помідори як відмінний гарнір вже можна подавати до столу. Смачного!
Декілька порад:
- якщо Ви купили курячу грудку з шкурою, то видаліть її.