Смачний український борщ з куркою найзручніше готувати в мультиварці. Скористайтеся нашими покроковими рекомендаціями приготування популярного страви.
Борщ в мультиварці на курячих крильцях для мене є одним з найпростіших перших страв. Адже готується борщ практично самостійно. Єдине що важливо – нарізати овочі і вчасно їх помістити в чашу.
Чим мені подобається рецепт борщу в мультиварці, так це тим, що більшість продуктів закладається одночасно за винятком капусти і томата. Не потрібно стояти біля плити і кожні 10 хвилин щось відправляти в каструлю. Ще один плюс приготування в мультиварці – овочі не перетравлюються! Те, що в каструлі при тривалій термічній обробці перетвориться в кашу, в мультиварці залишиться цілим і красивим.
Складові:
- вода – близько 3 л
- курячі крила – 300-400 г
- картопля – 4 шт.
- цибуля – 1-2 шт.
- морква – 1 шт.
- перець болгарський – 1 шт.
- капуста – близько 300 г
- томатна заправка (у мене разом з буряками) – 0,5 л
- зелень
- сіль перець
- часник.
Спосіб приготування
- Картопля очищаємо і нарізаємо кубиками. Крильця промиваємо і поміщаємо разом з картоплею в чашу мультиварки.
- Додаємо дрібно нарізану ріпчасту цибулю.
- Туди ж кладемо нарізану болгарський перець. Цей інгредієнт особливо важливий в борщі, так як саме від нього поширюється чудовий аромат. Взимку можна використовувати заморожений перець.
- У чашу мультиварки кладемо натерту моркву. Відразу солимо, перчимо і кидаємо пару горошин запашного перцю для аромату.
- Заливаємо вміст нашої чаші водою. Ми залишаємо трохи місця для заправки і капусти. Я наливаю до позначки 3 л. До речі, готується у мене борщ в мультиварці Редмонд в п’ятилітрової чаші. Включаємо режим «Суп» час приготування 1,5 години.
- За 15 хвилин до закінчення програми відкриваємо кришку. Виймаємо вже готові крильця. Їх можна розділити на частини або розібрати на шматочки м’яса. Також варто прибрати шум, що утворився в процесі варіння. Я це роблю або шумівкою або силіконової лопаткою. Просто знімаю зі стінок.
- На цьому етапі можна додавати в чашу нашатковану капусту і томат разом з буряком. Якщо у вас буряк свіжий, тоді її варто кинути на самому початку разом з усіма інгредієнтами. Готуємо борщ в мультиварці до закінчення програми. Якщо ви бачите, що капуста ще не зварилася, а програма завершилася, просто включите цей же режим ще на кілька хвилин. Щоб борщ вийшов не надто кислим, можна за смаком додати цукор.
- Після сигналу кидаємо в готовий борщ зелень і часник. Закриваємо кришку і даємо настоятися першої страви 10-20 хвилин.
- Подавайте смачний борщ зі сметаною. При бажанні до першої страви можна подати житні сухарі.
Це цікаво:
- Чи знаєте ви, що борщ, який готували українці кілька століть назад, мав кисленький смак не завдяки додаванню томатів і сметани, а завдяки додаванню квасу. Багато господині борщ варили не на воді, а на квасі, а деякі додавали його в самому кінці приготування.
Господині на замітку:
- Для приготування борщу в мультиварці підійдуть будь-які частини курки, також можна використовувати шматочки свинини або телятини.