Практичний кожен з нас любить смачно поїсти, але так хочеться, щоб приготування вечері після робочого дня не доставляло особливих турбот. Вихід є. Приготуйте гречку з м’ясом і засмажкою в мультиварці – ситно, смачно, легко!
Гречка з м’ясом – прекрасне друга страва для сімейних обідів і вечерь. Завдяки зажарки з цибулі та моркви, звичайна каша стає набагато смачніше і не вимагає додаткового приготування підливи або овочевого гарніру.
Відмінність такої каші від звичайної гречаної каші з м’ясом, приготовленої на плиті, полягає в тому, що гречка в мультиварці добре і швидко розпарюється, виходить м’якою, соковитою і одночасно розсипчастою. Якщо звичайну кашу відразу після приготування обернути декількома рушниками, та ще накрити зверху ковдрою і дати їй постояти кілька годин, можна домогтися подібного ефекту. Але, до чого такі складності, коли є мультиварка.
Гречана крупа чудово готується в мультиварці з будь-якими поєднаннями продуктів. Подивіться наші рецепти гречаної каші з куркою і гречки з овочами.
Складові:
- рафінована олія для смаження – 2 ст. л.
- м’якоть яловичини – 130 г
- морква – 1 шт.
- цибуля – 1 шт.
- сіль – щіпка
- гречана крупа (ядриця) – 1 ст.
- вода – 2 ст.
- вершкове масло – за бажанням.
Рецепт приготування:
- Спочатку потрібно згасити м’ясо. Увімкніть мультиварку в режимі «жарка», задайте час роботи мультиварки в цьому режимі – 15 хв. Влийте в ємність масло для смаження (2 ст. Л.). Поки воно прогрівається, наріжте м’ясо (130 г) мініатюрними кубиками зі стороною близько 8 мм. Морква почистіть і натріть крупно на тертці, цибулю – почистіть і наріжте дрібно.
- У нагріту олію всипте спочатку цибулю.
- Обсмажуйте його хвилини 3 – 4, потім покладіть моркву.
- Овочі смажте, помішуючи, пару хвилин, після цього покладіть м’ясо.
- М’ясо з овочами смажте ще близько 10 хвилин, періодично помішуючи.
- Коли заданий час роботи мультиварки в режимі «Жарка» закінчиться, встановіть режим «Каша», але поки ще не натискайте кнопку «Старт». Засипте стакан гречаної крупи поверх м’яса з овочами.
- Все змішайте.
- Влийте пару стаканів води.
- Посоліть, закрийте кришку мультиварки, поверніть блокировочную рукоятку. Ось тепер, натисніть «Старт». Каша вариться за програмою «Каша» всього 30 хв. Після сигналу і повного скидання тиску, кришку мультиварки можна відкрити. Як бачите, гречка ввібрала всю воду, але залишилася при цьому розсипчастою.
- Залишається тільки її перемішати і додати, при бажанні, вершкового масла. Я обійшлася без додавання масла, так як каша вийшла в міру вологою і додаткового зволожувача у вигляді жирного масла не треба було.
Господині на замітку:
- Додайте в кашу при варінні дрібку чорного меленого перцю і лавровий лист, і вона придбає незвичайний аромат і смак.
- Замість яловичини для приготування цієї страви можна придбати і інше м’ясо, наприклад, свинину або курятину.