Свіжі овочі дуже корисні, тому їх якомога більше потрібно вживати в сирому вигляді. Але що робити, якщо навіть найулюбленіші плоди набридають? Звичайно ж, гасити їх, перетворюючи в нові страви! Одним з смачних літніх страв є лобіо з стручкової квасолею, яке ми приготуємо з базиліком. Для такого лобіо можна використовувати спаржеву квасолю, а можна – абсолютно будь-яку, стручки якої ще не встигли огрубіти. Якщо у вас на дачі або на присадибній ділянці росте звичайна квасоля, ви можете класти її стручки в страви, поки між стулками стручка не утворився жорсткий волосся. Саме з такою квасолі з зеленими стручками ми і приготуємо лобіо.
Спосіб приготування: тушкування.
Складові:
- солодкий перець – 2 шт.
- помідори – 5 шт.
- молода квасоля в стручках – 200 г
- ріпчаста цибуля – 1 шт.
- базилік – 5 гілочок
- сіль за смаком
- рослинна олія.
приготування
Стручки квасолі промиваємо і відламує хвостики. Потім викладаємо стручки на обробну дошку і ріжемо їх на кілька частин. Так, у нас виходять шматочки квасолі по 1-2 см в довжину. Сковороду або сотейник ставимо на вогонь, нагріваємо і наливаємо на дно рослинне масло.
Солодкі перець миємо й чистимо – виймаємо серединки. Потім розрізаємо перець уздовж на 4 частини, складаємо їх стопкою і нарізаємо соломкою. Шматочки перцю разом з нарізаною квасолею кладемо в сковороду і накриваємо кришкою. Вогонь робимо маленький – щоб страва поступово тушкувалось.
Ріпчасту цибулю тепер потрібно почистити, вимити і нарізати кубиками. Викладаємо цибулю на сковорідку, перемішуємо з квасолею і перцем, накриваємо кришкою і тушкуємо.
Найчастіше в тушковані блюда додають трохи води – щоб інгредієнти не підгоріли і, в той же час, добре приготувалися. Але наше лобіо в воді не потребує: її роль зіграють помідори. Вони пустять сік, яким наповниться сковорода. Так що саме час додати ці овочі: моєму стиглі помідори (які красені у мене) і нарізаємо на невеликі шматочки. Потім викладаємо ці шматочки на сковорідку, солимо і розмішуємо з іншими овочами. Накриваємо кришкою і тушкуємо до повної готовності не менше 40 хвилин.
Найдовше з наших інгредієнтів готуються стручки квасолі, тому їх і потрібно пробувати, перевіряючи готовність лобіо. Якщо квасоля вже приготувалася, беремося за зелень – моєму і дрібно рубаємо базилік. Кладемо базилік в лобіо, розмішуємо і тушкуємо ще 2 хвилини.
- Лобіо з стручкової квасолею і базиліком готово! Подаючи на стіл, це блюдо можна прикрасити гілочками свіжого базиліка. Їжте на здоров “я!